Navigation


 Online publicaties


 Go back to the forum

Thailand Gek Club   

Na het eerste bezoek aan Thailand werd ik Thailandgek

Andre Machielsen | Gepubliceerd vr 12 mei 2017 - 11:40 | 3059 Bekeken

In 1988 ging ik voor het eerst naar Thailand voor 5 weken. Ik verbleef eerst 1 week in het drukke Bangkok, er ging daar een hele nieuwe wereld voor mij open. En toen raakte ik verslaaft aan Thailand, en het is zo erg dat Thailand een soort opium voor mij is. Ik kan er niet meer buiten, minstens 1 x per jaar moet ik naar Thailand om een shot te halen. Zodra ik uit het vliegtuig stap , en door slurf naar buiten loop, snuif ik de aparte verslavende lucht op. Overal in Thailand ruikt het anders, de ene keer ruik ik lekkere bloemen, dan weer in de tempels de geur van wierook, loop ik over een talaat(markt) dan word ik gek van de etens luchtjes, en later in de sloppen wijken, een mengeling van houtskool-eten en kattenpis. Als je bovenstaande leest denk je misschien hij is gek. Dat klopt Thailand gek.

Thailand heeft echt alles

Voor mij heeft Thailand alles, het lekkere eten, de vriendelijke mensen, de klongs, boeddha's enz. Alleen als je zelf een keer in Thailand geweest bent snap je mij misschien. Als ik thuis in Nederland ben, en ik krijg "heimwee", schenk ik mezelf graag een Thai'se wiskey in . Dat vind ik erg lekker, in Thailand heb je veel merken wiskey: Tumbler, Luxe, Black Cat enz. Op de achtergrond draai ik een cd af van bijv. Pumpuang of Yui, en een stokje wierook aan steken in de SaanPraPoom.

Thais heb ik ook een geestenhuisjes

Dat laatste is een geestenhuisje die je overal in Thailand ziet. Sinds 9 maanden heb ik een laptop, ik had nog nooit eerder met een p.c. gewerkt, maar het lukt me nu al aardig. Mijn a.s schoonzoon liet mij op zijn pc zien, wat een leuke dingen er op het net te vinden zijn over Thailand. Door zijn schuld heb ik nu een hoge telefoon rekening (je wordt bedankt Smile Maar goed, ik heb hem weer verslaaft gemaakt aan Thailand, dat is voor mij wel zo prettig. Dit jaar gaan we ook naar Thailand en Laos, we gaan met z'n zessen. (mijn schoonzoons ouders gaan ook altijd met ons mee, zo zie je maar dat ik iedereen verslaafd maak)

Vroeger reisde ik vaak met FOX vakantie, toen nog heel goedkoop

Onze tickets heb ik al besteld bij FOX-reizen, daarmee zijn wij vaker mee geweest. Als je voor het eerst naar Thailand wilt en je wilt veel leuke dingen zien, moet je bij FOX de grote Noord-Thailand rondreis boeken. Je ziet echt heel veel, en je moet zeker met de Opties meedoen. In de gids van FOX staat hierover niet veel, maar het zijn extra excursies, die echt super zijn. Zoals: Je wordt opgehaald in je Hotel met fiets taxies, dan ga je naar een markt waar ze vliegende groenten maken, Je gaat dan op een grote bus staan, met een plastic schort aan, beneden staat een Thai te wokken, als het klaar is gooit hij het naar jou toe en dan moet je het op vangen in een groot bord (gaat altijd goed), vervolgens ga je met de fietstaxies naar een boot. En daarna ga je varen, je krijgt dan op de boot een lekker Diner-Buffet. Dit jaar gaan we onder andere slapen in een dorp van de Akka's. (Berg stammen) Daar blijven we ook eten( (Ik ga daar met Sylvia's vriend mee helpen met koken, Sylvia is mijn dochter) En we blijven daar ook slapen (O'jee ze hebben daar geen Hong-Naam (W.C) En eten ze daar als het feest is geen hond? Ik denk dat ik maar een Hot-Dog bestel.(Ik heb al eens krokodillen-saté gegeten, lekker.

Mijn dochter trouwde officieel in Thailand, en veel later ik voor Boudha

Wij verblijven ook in Chiangmai om het een en ander te regelen voor Sylvia's Lanna Styl Wedding. Als zij tegen iemand zegt: ik ga trouwen in Thailand, krijgt ze altijd horen: met een Thai? Als ze zou zeggen ik trouw in Lasvegas of zoiets , zegt men niet : met een Amerikaan? Tot zover dit berichtje van een Thailandgek.

Terug geplaats bericht Thursday, April 12, 2001: https://www.thailandgek.com/t2542-en-ben-je-ook-al-thailand-gek

Over de auteur