Navigation


 Online publicaties


 Go back to the forum

Thailand Gek Club   

Bijzonder en apart vervoer in Thailand

Else Geraats | Gepubliceerd vr 12 mei 2017 - 23:32 | 3188 Bekeken

Typisch Thais vervoer

Thailand heeft een aantal typische vervoersmiddelen, welke erg leuk zijn om een keer mee te reizen. Hier leest u meer over deze unieke manier van reizen.

Samlor

De samlor is een driewielerfiets die in andere landen in Zuidoost Azië, ook wel bekend staat als de riksja. Deze fietsen met passagierscompartiment worden voornamelijk gebruikt in kleine dorpen om mensen naar hun plaats van bestemming te brengen.

De traditionele samlor is een fiets met een soort aangebouwde koets. Deze samlor heeft zijn ontstaan te danken aan een Chinese koopman die twee wielen en een zitje aan zijn fiets toevoegde. De Zuid Thaise variant op de traditionele samlor is de Samlor Puang Kang. Dit is een fiets met een bijrijdergedeelte naast de fiets.

Omdat de steden van Thailand steeds groter werden, groeide de behoefte aan snellere vervoersmiddelen. Toen is de samlor Krueng geïntroduceerd. Dit is een brommer met een passagierskar erachter. Hierna werd de tuk-tuk geïntroduceerd. De tuk-tuk is een soort overkapte en gemotoriseerde driewieler. De tuk-tuk in de huidige vorm heeft de traditionele vormen van samlors langzaam verdreven. De traditionele samlors zijn vooral nog te vinden in kleine dorpen in afgelegen gebieden.Tuk-tuk

Tuk-tuk's zijn gemotoriseerde driewielers die uw ritje door de stad een ware belevenis maken! In Bangkok is de tuk-tuk zeer populair onder toeristen, deze tuk-tuk's ziet u dan ook overal in de stad. Ook rijden er tuk-tuk's in Pattaya, Chiang Mai en Phuket.

Voordat u instapt onderhandelt u met de chauffeur over de prijs voor uw plaats van bestemming. Het fijne van de tuk-tuk is dat u de driewieler waar en wanneer u wilt kunt laten stoppen. Als u het vriendelijk vraagt stopt de chauffeur graag als u een mooie plek ziet om bijvoorbeeld een foto te maken. Het gebruik van de tuk-tuk wordt echter steeds duurder. Het nemen van een taxi's is daarom een goed alternatief. Taxi's bieden wat meer comfort en een rit met een taxi is goedkoper dan een rit met de tuk-tuk. Er reden 30 tuk tuks in Yaowarat Chinatown 1960 in Bangkok ter vervanging van de riksja die in de hoofdstad werd verboden. Ze werden eerst gefabriceerd door het Japanse Daihatsu. Toen de Daihatsu de productie beëindigde, was er een gebrek aan reserve-onderdelen, toen namen Thaise bedrijven de productie over.

Long tail boat

Ook de long tail boat is een typisch Thais vervoermiddel. De long tail boat is een smalle langwerpige, gemotoriseerde boot die vaak in allerlei kleuren geschilderd is. Deze boten varen voornamelijk over de wateren van Centraal- Zuid Thailand en over de kanalen van Bangkok.Songteaw

Songteaws zijn pick-up's of jeeps met een overkapping en ingebouwde bankjes die volgens een vaste route rijden. Deze jeeps rijden tussen middelgrote en kleine plaatsen, en zijn een handige en goedkope manier om u snel te laten vervoeren. Als er een Songteaw voorbijkomt kunt u gewoon uw hand opsteken. De chauffeur zal dan stoppen zodat u een prijs kunt afspreken. U kunt de chauffeur ook vragen of hij zin heeft om u iets van het land te laten zien. U kunt de Songteaw dan voor een paar honderd Baht huren voor een hele dag sightseeing.

https://www.thailandgek.com/t930-bijzonder-apart-vervoer-in-thailand

Over de auteur