Navigation


 Online publicaties


 Go back to the forum

Thailand Gek Club   

Landkaart Thailand

Haroldus | Gepubliceerd ma 15 mei 2017 - 1:32 | 3128 Bekeken

Thailand kan onderverdeeld worden in vijf regio's:

Centraal Thailand
Centraal Thailand, ook wel het ?hart van Thailand? genoemd, is een zeer vruchtbaar gebied met een ongerepte jungle, vele rijstvelden, indrukwekkende watervallen, rivieren en vele Nationale Parken. Centraal Thailand is vaak een belangrijk onderdeel van rondreizen in Thailand vanwege de mooie omgeving en de vele toeristische trekpleisters zoals Bangkok, de hoofdstad van Thailand.

Noord Thailand
In het ruige en dichtbeboste Noord Thailand leven vele bergvolken met een grote diversiteit aan culturen. De combinatie van unieke cultuur met de vele bergen, valleien en tropische jungle maakt dit gebied bij uitstek geschikt voor trekkings en culturele rondreizen. Chiang Mai is de hoofdstad van Noord Thailand en wordt ook wel ?de parel van het Noorden? genoemd.
 
Noordoost Thailand
In het rustige en droge Noordoost Thailand heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de traditionele leefwijze van de Thai. Noordoost Thailand heeft veel te bieden: zo kunt u in de Isaan regio kennismaken met bergstammen, de plaatsen Udon Thani en Khorat bezoeken, de bijzondere Khmer tempels bezoeken, of een van de vele Nationale Parken van Noordoost Thailand bezoeken.

Oost Thailand
Aan de mooie kustgebieden van Oost Thailand liggen talloze bijzondere eilandjes (o.a. Koh Chang) met prachtige stranden. Er zijn hier uitstekende duik- en snorkelplekken bij de Nationale Marine Parks waar u kunt genieten van de Thaise onderwaterwereld. Pattaya is de bruisende badplaats van Oost Thailand en heeft een uitbundig nachtleven. In de rustige binnenlanden van Oost Thailand kunt u zien hoe bijzondere edelstenen verhandeld worden met Cambodjanen op een van de vele marken van Trat.

Zuid Thailand
Zuid Thailand ligt tussen twee zeeën; de Andamanzee en de Golf van Thailand. Zuid Thailand heeft naast de parelwitte palmstranden en de luxueuze resorts van bijvoorbeeld Phuket en Koh Samui nog veel meer te bieden: De bijzondere Marine Parks met een indrukwekkende onderwaterwereld zijn ideaal om te duiken, de beroemde kliffen bij Krabi lenen zich uitstekend voor avontuurlijke sporten en de idyllische kustplaatsen Cha-am en Hua Hin zijn zeer aantrekkelijke bestemmingen voor cultuurzoekers.


Over de auteur