Navigation


 Online publicaties


 Go back to the forum

Thailand Gek Club   

Reizen in Thailand met een beperking

flowerMARCet | Gepubliceerd ma 15 mei 2017 - 21:35 | 3090 Bekeken

Voor mensen die minder valide zijn, kan Thailand een moeilijk toegankelijk land zijn. Toch willen we deze mensen de pracht en praal van Thailand niet onthouden. Daarom proberen we zoveel mogelijk informatie te verzamelen over aangepaste accommodaties en activiteiten in Thailand om zo de minder validen onder ons ook te kunnen laten genieten van dit prachtige land. Thailand is zeker niet ontoegankelijk! Vooral in Bangkok en Chiang Mai zijn er diverse accommodaties en activiteiten die rekening houden met de specifieke benodigdheden van minder valide mensen.

Verwacht geen perfecte aanpassingen in Thailand maar met een beetje lef gaat u zeker een heel eind komen! De meeste 5ster hotels in Thailand hebben speciale kamers en faciliteiten voor mensen met een handicap, maar het is altijd een goed idee om direct contact op te nemen om dit te checken. Sommige hotels zullen bijvoorbeeld een kamer kunnen aanpassen aan een bezoeker met een handicap terwijl andere hotels kamers hebben die speciaal voor mensen met een handicap zijn gemaakt.

Winkelen in Thailand in grote winkelcentra (zoals in Bangkok) zal geen problemen opleveren aangezien de meeste voorzien zijn van liften en aangepaste toiletten. Wel zijn de lokale markten waarschijnlijk moeilijk toegankelijk aangezien deze soms in kleine nauwe straatjes plaatsvinden, de wegen vaak niet van geweldige kwaliteit zijn en het vaak erg druk is op deze markten.

Het vervoer in Thailand om van plaats naar plaats te komen zal voor de gehandicapte reiziger in Thailand misschien het grootste probleem zijn. De makkelijkste manier is om een taxi te nemen of mini busje te huren. Taxi’s zijn vrijwel overal aan te houden en mini busjes zijn te huren in een van de ontelbare kleine toeristen/excursie informatie punten. Sommige stations van de skytrain hebben wel liften die u van de straat naar het station brengen maar vanaf daar zullen er trappen genomen moeten worden naar de verschillende sporen.

Een reis naar Thailand begint natuurlijk al thuis met de voorbereidingen en daarna op Schiphol. Daarom eerst een paar handige algemene tips en informatie over voorzieningen voor minder validen op Schiphol.

Het boeken van uw ticket:
Boek uw ticket zo ver mogelijk van tevoren en check ruim van te voren in. Geef
tijdens het boeken van uw vliegtickets direct alle bijzonderheden en benodigde
speciale voorzieningen rondom uw vlucht door. Hierbij valt te denken aan;
Rolstoelgebruik op het vliegveld
Begeleiding indien nodig vanwege auditieve of visuele beperkingen
Uw eigen rolstoel mee wilt nemen
U reist met een blindengeleidehond of hulphond
U vervoer wilt regelen vanaf het vliegveld in Thailand
U aan boord medische voorzieningen nodig heeft
U wensen hebt met betrekking tot het eten aan boord

Indien u na het boeken wijzigingen of verzoeken doorgeeft dan worden hiervoor
vaak extra kosten in rekening gebracht. Vraag tijdens het boeken naar alle
mogelijkheden en de eventuele toeslagen.

Wegwijs op Schiphol

Schiphol is een van de meest overzichtelijke en toegankelijke luchthavens ter  wereld en heeft diverse faciliteiten voor minder valide reizigers, zoals; Speciale parkeerplaatsen voor auto's met een invalidenontheffing. Deze plaatsen zijn aangegeven met het internationale symbool voor gehandicapten en  te vinden op P1, P2 en P3. De stoepranden op de parkeerterreinen en voor de Terminal zijn verlaagd.

Geschikte toiletten, vlakke en langzaam oplopende vloeren, liften en rolpaden.Verder zijn er in de terminal hearingloops aangebracht voor doven en  slechthorenden, deze zijn te vinden bij de inlichtingenbalies, transferbalies  en in de zitgebieden in Lounge Centraal. Het personeel van uw luchtvaartmaatschappij en/of IAC (Intergom Airport Caddy) kunnen u op Schiphol assisteren. Ze helpen u bij het aan en van boord gaan als u slecht ter been of slechtziend bent. Deze hulp is beschikbaar vanaf het punt van aankomst tot aan het punt van vertrek op het gehele luchthaventerrein (bijvoorbeeld de parkeerplaatsen). U kunt ook contact met hen opnemen als u een rolstoel nodig heeft. Op verzoek rijdt er gratis een aangepaste bus voor 
rolstoelgebruikers tussen P3 en het vliegveld.

En omdat Schiphol ook voor niet-passagiers goed toegankelijk moet zijn, kunnen niet-passagiers gebruik maken van gratis rolstoelen. De gele Schiphol-rolstoelen staan opgesteld bij de Parkeergarages P1, P2 en in Schiphol Plaza.

Volop genieten van Thailand
Tijdens uw vlucht Bespreek tijdens de vlucht uw behoeften/wensen met het cabinepersoneel
Hulpdieren mogen op enkele vluchten zonder extra kosten door hun eigenaar/trainer worden meegenomen, mits geen extra stoel nodig is. Informeer hier naar. Zorg dat u uw medicijnen in uw handbagage meeneemt. Neem de engelse vertaling van het recept mee.Speciale maaltijden worden veelal zonder toeslag geserveerd indien maaltijden uitmaken van de vluchtservice.Een zuurstofvoorziening instaleren in het vliegtuig mogelijk, geef dit aan met het Medisch Informatieformulier

Aangekomen in Thailand
Eenmaal aangekomen in Thailand is het eerste wat u moet doen, zorgen dat u naar
uw accommodatie komt. Dit kan door het huren van een mini busje of door een taxi  te nemen die buiten het vliegveld opgesteld staan. Als u via een organisatie  reist is het mogelijk dat zij ook vervoer regelen naar uw accommodatie. Ook  bieden verschillende vliegmaatschappijen vervoer aan.

Over de auteur