Navigation


 Online publicaties


 Go back to the forum

Thailand Gek Club   

Bangkok verdwijnt net als Atlantis onder water

vanburen69 | Gepubliceerd ma 20 aug 2018 - 2:36 | 45 Bekeken

Over 15 jaar staat Bangkok onder anderhalve meter water. Thailands hoofdstad begint dan te lijken op het mythische eilandenrijk Atlantis* dat opgeslokt is door de zee. De  vergelijking Bangkok-Atlantis dringt zich op omdat de hoofdstad in een angstaanjagend snel tempo zakt. Rampenexperts waarschuwen er al jaren voor. De stad zakt elk jaar meer dan drie inches en volgens de laatste berichten zelfs vier inches. Gevolg? In 2100 staat de stad geheel onder water.

Maar ondanks dit sombere toekomstperspectief blijft de heimachine oppermachtig in de Stad der Engelen. Overal in de stad verrijzen kantoren en condominium's. Eenmaal klaar en verhuurd of verkocht moeten ze de winstcijfers van projectontwikkelaars opstuwen. Zoveel is zeker: de 10 miljoen inwoners wacht een onleefbare toekomst. En ze worden al geconfronteerd met de voortekenen. Een gemene storm verandert de straten van Bangkok in kolkende rivieren. Het riool stroomt over, auto’s wurmen zich door smerig water en een enkele keer zien kinderen kans een visje te verschalken dat de weg is kwijt geraakt.

Overdreven? Zie de situatie vier jaar geleden toen een combinatie van factoren grote delen van het land en de buitenwijken van Bangkok onder water zette. Bewoners moesten hun toevlucht nemen tot het balkon op de eerste verdieping of pakten hun spulletjes om de zondvloed te ontvluchten en onderdak te zoeken bij familie elders in het land, die op hoger gelegen gronden woonde.

Zijn er oplossingen? Experts noemen er twee: de bouw van een zeedijk en de hoofdstad verplaatsen. In beide gevallen zullen de kosten gigantisch zijn. Maar de experts lijken vooralsnog tegen dovemans oren te praten.
 

 

Over de auteur