Navigation


 Online publicaties


 Go back to the forum

Thailand Gek Club   

Straatracers in Chon-Buri: Vluchten hoeft niet meer

vanburen69 | Gepubliceerd ma 20 aug 2018 - 2:35 | 35 Bekeken

We hoeven niet langer te vluchten voor de politie. Nu hebben we een plaats waar we naartoe kunnen gaan om te laten zien wat onze bikes kunnen doen. Het is officieel, we zijn nou helemaal legaal om op de openbare weg te racen.’

Keng (21) is een vanz boy, de slang term voor jonge motorfietsers die elk weekend straatraces houden. Soms worden ze aangehouden, want straatraces zijn verboden. Sinds vorig jaar zelfs strenger dan voorheen, want de NCPO wil een eind maken aan de populaire vrijetijdsbesteding van de straatracers. Op overtreding staat een boete van 2.000 tot 10.000 baht of een gevangenisstraf van drie maanden, de politie kan wanneer ze een groep motorfietsers ziet, verdachten aanhouden en motorfietsen in beslag nemen, toeschouwers riskeren arrestatie en ouders worden op straffe van 3.000 tot 30.000 baht geprest hun kids twee jaar in toom te houden.

Het optimisme van Keng lijkt echter voorbarig. Ja, de politie in Chon Buri gaf de straatracers toestemming om op een zaterdagavond midden maart van 21 tot 1 uur te racen op een stuk van de Chonlamak Withi Road, een nieuwe brug van 4 kilometer die in de oceaan uitsteekt. De randweg loopt om de stad heen en lijkt een ideale plaats voor het luidruchtig vertier.

Over de auteur