Navigation


 Online publicaties


 Go back to the forum

Thailand Gek Club   

Hij was zes jaar monnik en nu is zij een veel gevraagd fotomodel.

vanburen69 | Gepubliceerd zo 9 sep 2018 - 1:56 | 81 Bekeken

Het doorzettingsvermogen van transgender Mimi Tao

Voor het doorzettingsvermogen van sommige mensen kan ik grote waardering hebben. Neem nu Mimi Tao (22), het Thaise transgender fotomodel van wie het gezicht door heel Azië te zien is. Geboren in een welvarend gezin in Khon Kaen, dat in 2000 aan de bedelstaf raakte toen Mimi 12 jaar was. Ze werd van de dure particuliere school afgehaald, ondergebracht in een kloosterschool en na zes maanden gewijd tot monnik.

Na zes jaar en inmiddels tot de ontdekking gekomen dat ze als vrouw door het leven wilde, besloot ze geld te gaan verdienen voor haar moeder die een fikse schuld had. Ze werkte in cabarets in Pattaya en Bangkok. Nadat ze een documentaire over het bekende fotomodel Yui had gezien, wist ze: ik wil fotomodel worden. Het lukte haar na veel zeuren Yui zover te krijgen dat ze haar de fijne kneepjes van het vak leerde.

Na drie maanden was ze er klaar voor. Lang, gebruind, met kleine borsten en een fantastische kaaklijn, dacht ze de modellenwereld wel even te kunnen veroveren. Niet dus. Modellenbureaus hadden geen belangstelling. ‘Thailand is nog niet klaar voor iemand zoals jij.’ Maar Mimi gaf niet op. New York was een brug te ver, Singapore werd het; ze had net genoeg geld om er naartoe te vliegen. Ze miste een afspraak voor een casting omdat de immigratiedienst haar twee uur vasthield want haar verschijning kwam niet overeen met de sekseaanduiding in haar paspoort.

Een van haar vriendinnen wist wel een gezin in Singapore. Mimi wachtte de hele dag op een telefoontje. Omdat haar geld op, zat er niets anders op dan de nacht door te brengen in een openbaar toilet. En toen ging haar telefoon.Vanaf dat moment raakte haar leven in een stroomversnelling. Het vijfde modellenbureau dat ze benaderde, huurde haar voor een fotoshoot. Na haar eerst opdracht, begonnen andere bureaus belangstelling voor haar te tonen. Tegen de tijd dat ze in Thailand terugkeerde, was haar reputatie haar al vooruit gesneld.

Inmiddels is ze een veel gevraagd model. Geen enkele opdracht is haar te min, want de gezinsschuld moet nog steeds afbetaald worden. Mimi’s verhaal heeft veel mensen beroerd – ook mij. In de maak is een film over haar leven. Mimi’s volgende doel is New York. Met haar doorzettingsvermogen moet dat zeker kunnen lukken.

Tijdens de zes jaar als monnik, heeft ze geleerd wat waar geluk is. Het interesseert haar niet dat ze beroemd is en ze weet niet zeker of ze een geslachtsveranderende operatie zal laten uitvoeren. ‘Mijn prioriteit is de schuld van mijn moeder af te betalen. Als dat gebeurd is, kan ik aan iets anders denken wat me gelukkig maakt. Niemand kent de toekomst. Misschien word ik wel weer monnik. Ik denk dat dat een ideaal leven voor me was.’

Over de auteur