Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Wat Doi Suthep วัดดอยสุเทพ Chiang Mai

Ga naar beneden

Wat Doi Suthep วัดดอยสุเทพ Chiang Mai

Bericht van Else Geraats op zo 5 jan 2014 - 11:49

De Wat Doi Suthep is Chiang Mai's belangrijkste en meest zichtbare herkenningspunt. Het kijkt uit over de stad vanuit een begroeid berggebied. Wat Phra That Doi Suthep ligt 15 km van de stad vandaan, op 3520 voet boven zee niveau Deze populaire tempel is genaamd naar Sudeva, de naam in Pali van een kluizenaar die op de berg woonde vóór de bouw van de tempel en die in het Thais als Suthep wordt vertaald. De tempel heeft een trap van 306 treden met  naga-leuningen en biedt een panoramisch zicht over de stad. De minder energieke bezoeker kan met een lift omhoog.

De legende

Volgens de legende werd de tempel gebouwd op de plaats waar een  witte olifant, die relikwieën van de Boeddha vervoerde, drie maal rond de top liep en vervolgens stierf. Deze relikwieën werden eerder ontdekt in  Sri Satchanalai, door de Singhalese monnik Sumanathera die regelmatig tussen deze stad en  Sukhothai reisde om het  Theravada boeddhisme te verspreidden. Er wordt gezegd dat toen de relikwie ontdekt werd deze een mirakel vertoonde door te beginnen gloeien. Koning Dhammaracha van Sukhothai vroeg om het relikwie, maar toen hij het te zien kreeg en het geen mirakel vertoonde, zei hij tegen Sumanathera om het zelf te bewaren. Later, toen koning Keua Nah over het noordelijke koninkrijk van  Lan Na heerste nodigde deze Sumanathera uit om naar Chiang Mai te komen. De monnik vertrok toen in 1369 naar Chiang Mai met het relikwie, terwijl de koning hem tegemoet ging om hem te verwelkomen, zó ver zelf als tot in   Lamphun. Omdat deze stad de monnik erg beviel besloot hij om er nog twee jaar te blijven, in Wat Phra Yeun. In 1371 verhuisde hij dan eindelijk naar een tempel die speciaal voor hem en het relikwie gebouwd werd, namelijk het klooster Wat Suandok in Chiang Mai. De monnik stond in erg hoog aanzien bij de koning, die hem zelf de titel Phra Sumanapupah Rattana Maha Swami verleende, een hoge titel.

Drie maal om de top

Toen besproken werd om een nieuwe pagode te bouwen om het relikwie in onder te brengen werd ontdekt dat het relikwie zich op wonderbaarlijke manier door splitsing had verdubbeld, met het ene deel even groot als het originele relikwie. Het kleinere relikwie werd toen opgeborgen in een nieuwe pagode in Wat Suandok, waar het bewaard wordt tot op heden; het andere, originele relikwie, werd op de rug van een geluksbrengende witte olifant geplaatst die het buiten de stadsmuren droeg langs de Hua Viang Poort, die later tot de Pratu Chang Peuak of Witte Olifantspoort werd herdoopt.  De olifant beklom dan de heuvels westelijk van de stad en Wat Doi Suthep werd gebouwd op de exacte plaats waar deze olifant drie maal rond de top liep en stierf. Bij de toegang van de tempel staat nu een standbeeld van de olifant en de gouden  chedi van Wat Doi Suthep. De volledige naam van de tempel is Wat Phrathat Doi Suthep Raja Worawihaan.Wat is er meer te doen in Chiang Mai tips:
 
 1. Cockfighting Chiang Mai
 2. Koninklijke winterpaleis Chiang Mai
 3. Chiang Mai Zoo & Aquarium
 4. De panda's in Chiang Mai
 5. Flight Of The Gibbon in Chiang Mai
 6. Fietsen in Chiang Mai : 'the Colors of Chiang Mai'
 7. Fietsen in Chiang Mai met Thailandtreks

_________________
อย่า ผลัด วัน ประกัน พรุ่ง jà phlàk wan prakan phrôeng Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen.
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Wat Doi Suthep วัดดอยสุเทพ Chiang Mai

Bericht van clarik op vr 26 sep 2014 - 20:31

Heimwee naar #Chiangmai krijg je bijna van het zien van de video, terwijl ik meerdere keren deze tempel bezocht, vroeger met de stoeltjes lift, tegenwoordig met de "schuine" lift omhoog, en via de drakentrap afdalen.
avatar
clarik

Aantal berichten : 33
Registratiedatum : 11-09-13
Leeftijd : 61

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum