Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Wat Chin & de bloemenmarkt Chiang Mai

Ga naar beneden

Wat Chin & de bloemenmarkt Chiang Mai

Bericht van Else Geraats op di 29 dec 2015 - 0:36

We een kijkje gaan nemen in China Town bij de pas voltooide Chinese tempel. Wat Chin. Deze tempel ligt in het verlengde van de bloemenmarkt bij de bekende Wararot brug en markt.

Deze Thaise dame heeft een stalletje met voornamelijk religieus bloemwerk. Onbegrijpelijk als je hoort hoe spotgoedkoop dit alles is, zeker als je ziet hoeveel werk er in zit.

Een andere met weer een hele collectie. De omzet in deze dingen is erg groot omdat veel mensen elke dag verse willen voor hun geestenhuisjes, bij het Boeddha beeld, voor in de auto, noem maar op!

Prachtige lotusbloemen in wit en lilapaars met links op de voorgrond de typische bloemen voor de regentijd waar ik nog steeds de naam niet van heb kunnen achterhalen. Ze zijn schitterend, een beetje vetplantachtig van structuur, spotgoedkoop maar blijven jammer genoeg vrij kort mooi. Die ronde groene platte planten rechts zie je in Nederland ook wel maar dan zijn ze bruin omdat ze daar vaak als droogbloemen verkocht worden.

Hier weer die regentijd bloemen (ze zijn er in allerlei tinten trouwens) en daar achter wonderlijke bloemen met grote lange puntige groene bladen waaruit dan een soort paarse linten hangen waar dan weer knal gele kleine bloemetjes op lange dunne stengels uit komen. IJzersterk deze wonderlijke grillige bloemen, ze staan wel 10-14 dagen en ook van deze weet ik de naam niet.

Helaas was het erg druk dus een mooie foto waarop het complex goed te zien is zat er niet in. Toch geeft dit wel een aardig beeld. Je denkt bijna in China te zijn, zo in de geest van Chiang Mai is een stad die half in Thailand en voor de andere helft in China ligt.

Met dranghekken worden de mensen op afstand gehouden. Slechts mondjes maat mogen er een aantal naar binnen om de gratis geschenken die er deze dag vanwege de inwijding te halen waren in ontvangst te nemen. Lange rijen straatarme mensen, voornamelijk uit de bergstammen geduldig wachtend op hun beurt.

Op het tempel terrein (genomen door de die dag gesloten hekken) een andere groep wachtenden. Eigenlijk wel een beetje zielig zo'n ouderwetse bedeling

Terug naar de auto op straat tussen de emmers met bloemen dit geinig joch die van z'n moeder zo'n emmer als zwembadje gekregen had. Mama stond er bijna op dat ik haar kindje portretteerde en moest ook uitgebreid de resultaten bewonderen. De omstanders schaterden van het lachen, maar het kind had de grootste lol van allemaal!

Trefwoord(en) #Chiangmai #Wat-Chin #Bloemenmarkt

_________________
อย่า ผลัด วัน ประกัน พรุ่ง jà phlàk wan prakan phrôeng Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen.
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum