Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 6 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 6 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


De Boonapanich, een Thaise boot in Amsterdam

Ga naar beneden

De Boonapanich, een Thaise boot in Amsterdam

Bericht van khunrob op vr 26 jul 2013 - 2:38


Je zult maar langs een gracht in Amsterdam lopen en in eens een zacht Thai muziekje horen dat net boven het geronk van de motor van een boot uitkomt. Je kijkt naar de boot en kunt daarna je ogen niet geloven: de muziek komt van een echte Thaise boot!

 "Er is maar 1 Boonapanich in Nederland!" Dit verzekert ons Paul Hendriks, de eigenaar van de boot, en dit kunnen we met grote zekerheid aannemen. Maar hoe komt zo'n boot in Nederland en dan ook nog in Amsterdam! David, een Amsterdammer en tevens de vorige eigenaar van de boot, was degene die de boot rond 1993 in Ayutthaya kocht, liet opknappen en als deklading naar Rotterdam liet verschepen. Varend bereikte hij uiteindelijk Amsterdam waar hij bij de Keuringsdienst van Waren een vergunning aanvroeg om er een varend restaurantje binnen de grachtengordel van te maken. Maar de KvW keurde zijn plan af en de teleurgestelde David hing er een bordje 'Te Koop' aan. Paul Hendriks had één wens: hij wilde met een 'bijzondere' boot door de grachten rondvaartjes gaan maken. De keuze viel op een Venetiaanse Gondel.

Na een cursus gondelvaren wist hij het zeker: hij ging met een Gondel door de Amsterdamse grachten varen. Toen hij bij de gemeente Amsterdam hiervoor een vergunning aanvroeg vernam hij dat er net een dame voor was geweest om een vergunning aan te vragen voor een Gondel. Een tweede Gondel zag Paul. Vlak voor Kerstmis 1997 zag Paul een bordje 'Te Koop' hangen op een voor hem wel heel bijzondere boot die er echter troosteloos en in slechte toestand bij lag. Hij kocht de boot van David, vroeg een vergunning aan om rondvaartjes te maken en begon aan een enorme klus: het restaureren van de boot en het vervangen van de motor, wat hem veel tijd en geld kostte. Door het opvolgen van het advies om de 'Vereniging Vrienden van de Boonapanich' op te richten, verkreeg hij uiteindelijk in 1999 toestemming om met de boot rondvaartjes te mogen maken in Amsterdam.

Het is een bijzondere ervaring om een keer met de boot te gaan varen. Om van het geheel een Thaise aangelegenheid te maken hebben we van te voren de nodige snacks en drankjes bij restaurant Na Siam opgehaald. Er is heel veel bekijks als we op een vrijdag- avond met mooi weer de drukke grachten van Amsterdam bevaren en met Paul en z'n buurman genieten van een heerlijk Thai hapje en drankje. Heel erg 'sanuk'. Een vrolijk Thai muziekje is te horen via de vele luidsprekers aan boord. Bij de Stopera maken we de foto voor de poster. Daarna varen we door nauwe en soms 'roodversierde' grachten naar het IJ om achter het Centraal Station terug te gaan naar Prinseneiland, de ligplaats van de boot. We hebben een fantastische tocht gehad! Meer informatie op: http://www.thaiseboot.nl/
avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2057
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum