Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 8 gebruikers online :: 1 Geregistreerd, 0 verborgen en 7 gasten :: 1 bot

khunrob

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Chinatown Talat Noi Market

Ga naar beneden

Chinatown Talat Noi Market

Bericht van khunrob op vr 26 jul 2013 - 3:04

Ik verheug me erop straks weer te struinen in de kleine zijstraatjes van ตลาดน้อย Talat Noi  achter de ‘Yaowarat’  #Chinatown.Nergens is méér activiteit op een vierkante meter dan in dit kleurijke gebied.Een wirwar van haken, kettingen en takels en tweedehands auto-onderdelen waar tussen je noodle verkopers kan vinden.Een herrie met getik, gehamer, gezaag, gesnerp omlijsten dit als een geheel.Mijn reukorgaan zal weer op tilt slaan door  een mengsel van uitlaatgassen, wierook en vleugen gebakken kastanjes.Ik heb er zin in .......deze keer logeren wij in het White Orchid hotel.

Klein zijstraatjes met verrassende ingangen.

Soepie....soepie

Een Chinese woning, of eigenlijk een woonbox. De vrouw is ziek, het dak lekt en al het regend hangt ze plastic boven haar bed want nu aan de wand hangt.

Nog een woning, wat hebben wij het in Nederland goed als je dit ziet.

Ik voel me niet lekker zie de Chinees tegen mij.

Wachten op wat er komen gaat.

Dit zou iemand van Groen Links moeten zien.

Een stuk verder op zit een kleine KFC daar kunnen de liefhebbers wat naar binnen werken, ik koos bovenstaande :-)


Talat Noi Chinatown

We zijn helemaal verknocht aan Chinatown in Bangkok waar een grote gemeenschap van Chinezen woont sinds deze  in 1782 door de toenmalige regering van Banglamphu naar daar werden verhuist, om plaats te maken voor de nieuwe hoofdstad Rattanakosin en om het Koninklijk Paleis Phra Rachawang te bouwen.

De buurt wordt algemeen Yaowaraht genoemd, naar haar belangrijkste straat. Er zijn vele goudwinkels en verschillende drukbezochte markten, varierend van etenswaren tot groothandel in ijzerwaren. Er zijn verscheidene Chinese restaurants en enkele thee-huizen. Onder de bezienswaardigheden is er de Mahayana boeddhistische tempel Wat Mangkon Kamalawat aan de Charoen Krung Straat, de groothandelsmarkt in Sampeng Lane, de Wat Traimit en de dievenmarkt Nakhon Kasem.Maar voor ons is het hoogtepunt een bezoek aan Talat Noi, we zijn er twee keer samen geweest en een keer met Kees ( Printen).

Tijdens ons tweede bezoek  vierde Wilma haar verjaardag in Talat Noi, wij gaan beslist weer terug en nu samen met onze kids.Zijn jullie er welleens geweest? Of kon je het niet vinden.

Gerelateerde Chinatown artikelen op de Thailand Gek Club:

 1.Chinatown je komt er ogen te kort
 2.Chinatown Talat Noi Market
 3.Video: Chinatown Rama Cinema
 4.Chinatown hotel Bangkok
 5.Chinatown:Miramar Bangkok Hotel


Laatst aangepast door khunrob op za 13 dec 2014 - 4:31; in totaal 2 keer bewerkt
avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2056
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Chinatown Talat Noi Market

Bericht van khunrob op zo 8 sep 2013 - 13:19

In Chinatown en met name Thanon Yaowarat rd begint het pas echt te leven in de avond. De straat wordt dan volgestamp met honderden foodstalls en restaurants die buiten hun terrasje opbouwen en eetwaar uitstallen. Maar om cultuurshock ervaren kan je er ook voor kiezen in een afgelegen soi te eten. In ons geval werden we door een Chinese dame mee genomen vanuit soi noi talaat naar een paar minuten streken we neer voor het restaurant met een blinkend schone keuken._________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2056
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Facelift Talat Noi Chinatown

Bericht van Little Thai princess op za 21 nov 2015 - 20:46

De Gemeente van Bangkok (BMA) en de bewoners Talat Noi zijn het eens, de oude wijk bij Bangkok’s beroemde Chinatown moet worden opgeknapt nu de Metro er aan komt. In oktober werd een bijeenkomst met bewoners gehouden. Ze deden twintig voorstellen. Het Arsom Silp Institute of the Arts, dat in opdracht van de gemeente onderzoek heeft gedaan, heeft er vier uitgekozen die een budget van 59,2 miljoen bat vereisen. Eind november wordt het voorstel voorgelegd aan de gemeente.

Er zijn nu twee projecten bestaande uit verbeteringen van de twee pieren; en de twee andere uit verbetering van de voetpaden die de wijk met de rivieroever verbinden, en het plaatsen van bewegwijzering. Een van de pieren, die niet gebruikt wordt, is als test gekozen. De pier en omgeving zijn een verzamelplaats van bewoners. Bij de pier wordt een museum gebouwd ter ere van Dr Puey Ungpakorn. Het plan voorziet in de aanleg van een openbare ruimte voor recreatief gebruik. Verder een pier voor toeristenboten en de plaatsing van fietsklemmen. Om het museum komen bomen en planten om een ontspannen sfeer te scheppen.

De Sawasdee pier wordt opgeknapt. Ooit was het een levendige plaats waar vracht werd overgeslagen, maar nu is het een kleine constructie, die gebruikt wordt door een veerdienst van een particulier bedrijf. De pier zal worden uitgebreid, zodat er meer boten kunnen aanmeren. Daaraan wordt een netwerk van straten toegevoegd om de toegankelijkheid te verbeteren en worden groene ruimtes ingericht met grote bomen, waaronder het aangenaam verpozen is.

Het tweede plan voorziet verder in een VVV Kantoor en verbeterde voetgangersfaciliteiten op plaatsen die Talat Noi met de oever van Chao Phraya verbinden. Het huidige pad is te smal. Om het cultureel toerisme te bevorderen, wordt een speciaal pad aangelegd voorzien van parkeerruimte voor fietsers en rustplaatsen. Als sluitstuk ten slotte komen er wegwijzers die toeristen naar attracties en markante plaatsen verwijzen.

(Bron: http://www.bangkokpost.com/news/special-reports/764640/talat-noi-springs-back-to-life )

Tags: #Yaowarat #Talat-Noi #Chinatown

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 615
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Chinatown Talat Noi Market

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum