Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Wat Analayo Phayao

Ga naar beneden

Wat Analayo Phayao

Bericht van khunrob op za 27 jul 2013 - 12:55

Tegenover Phayao ligt de  Wat Analayo. Wat Analayo is gebouwd op de Doi Busarakham door de Thaise monnik "Phra Kru Phaiboon". Vanaf de heuvel is een prachtig uitzicht over het Kwan Phayao meer. Het is bijna de achtertuin van Kees die hier vaak geweest is. Hier komen vrijwel geen toeristen. Het is een groot tempelcomplex met tempels die afwijken van de traditionele tempels die je vaak ziet in Thailand.

Wat Analayo is eeuwen oud en er zijn veel hindoe-invloeden te zien. Het was tot een tiental jaren geleden erg vervallen maar men is bezig om het geheel goed te herstellen en te renoveren. Het hele complex bestaat uit kleine tempels, grote vergaderzalen, die prachtig versierd zijn en leslokalen. http://bahndong.blogspot.com/2008/12/het-noorden-van-thailand-verkennen.html

In Wat Analayo verbleef de bevriende monnik van Kees Braat zijn naam is Titiwhat. Titewhat had geregeld dat Wilma, Kees en ik konden slapen een paar meter bij de tempel vandaan. Een 5-sterrenhotel was er niks bij. Wat een mooie woning was het daar. Wilma en ik kregen een grote slaapkamer met eigen douche en WC en Kees kreeg ook zo’n kamer. We konden koffie zetten en er was airco in dat huis. Een prima slaapgelegenheid dus. Een keer per jaar is er groot feest in de Wat, dan viert de Ambt zijn verjaardag met veel bloemen,Het feest is op 2 augustus.
Verjaardag van de Ambt.


Tijdens hun vakantie in Thailand hebben Rob en Wilma het meer van Phayao bekeken, Wat Analayo bezocht en overnacht in mijn stulpje in Ngao.
Verslag van Kees Printen: 29/1/2008

Zondagmorgen rond tien uur maakte ik kennis met Rob en Wilma op de boulevard van Phayao. Nadat wij een kopje koffie, Wilma een kop chocolade, gedronken hebben, reden we eerst naar Lotus voor de nodige inkopen. Daarna gingen wij op weg naar Wat Analayo, een groot tempelcomplex dat aan de andere kant van het meer ligt.  Mijn monnik-vriend Phra Titiwhat begroeten hen in zijn verblijf, wat tegen een berghelling aanligt. Rob en Wilma vonen zijn verblijf mooi en we kregen wat te drinken van hem. Ik had, zoals gebruikelijk een blik koekje en Rob en Wilma hadden voor hem een geschenk gekocht in Lotus. Wat Ananalyo is een complex dat bestaat uit twee delen, een lagere en een hoger gelegen gedeelte.

Eerst bezochten wij het lager gelegen gedeelte en bezochten wat zalen en tempels die daar lagen, ook bezochten we een huis van een van de monniken. Daarna de auto in om het hogere gedeelte te bezoeken. Daar ligt een Indiase tempel. Deze tempel verschilt van de meeste tempels die je in Thailand ziet. Het is een piramidevormige tempel, met veel versieringen aan de buitenkant. De tempel binnen is maar klein en eenvoudig versierd. Het ligt in een mooie tuin. Daarna een nieuwe vergaderzaal bezocht, die groot en mooi was om te zien.

Toen weer de auto in om het huis te bezochtigen waar een lid van de Koninklijke Familie woont als die eens per jaar dit complex bezoeken. Helaas had Titiwhat niet de sleutel van het huis, maar het uitzicht op het meer van Phayao en de mooie tuin maakte dat wel goed. Toen bezochten wij het huis van de abt, waar hij woont en gasten ontvangt. Van buiten lijkt het een blokkendoos, maar van binnen is het heel fraai gemeubileerd en de kamers zien er schitterend uit. Het toilet en de doucheruimte is erg groot en je kunt er bij wijzen van spreken  in wonen. Rob en Wilma wilde graag in deze woning wel blijven wonen.

Toen weer de auto in, Wat Analayo is een groot complex, die je niet lopend kan afleggen, en op weg naar de top van de berg om daar op een groot plein het 32-meter hoge Boeddhabeeld te bekijken. Het is een brons-achtige beeld, die je van kilometers ver in de vallei kan zien. Eens per jaar, in december, komt een lid van de Koninklijke familie om daar 'merit" te maken. Onder het huis zijn de verblijven voor het gevolg van de Koninklijke familie.

Aan de overkant van het meer ligt Wat Analayo. Een enorm tempelcomplex, die in feite uit twee gedeeltes bestaat.Om bij Wat Analayo te komen, rijdt men  de snelweg op richting Chiang Rai en na ong. 5km buiten Phayao sla je links af. Wat Analayo wordt goed aangeven via borden. Na 8 km kom je bij de Wat aan. Je komt eerst aan bij de ondergelegen gedeelte van de Wat, waar een kleine markt is met een paar restaurants.

Wat Analayo bestaat uit een aantal kleine tempels, mooie vergaderzalen en klaslokalen, want er is ook een tempelschool. Vaak komen ook groepen mensen voor een paar dagen om er te mediteren. een soort "retraite" dus.


Tags: #Kees #Titiwhat #Phayao

 
Tevens in deze omgeving

1. Levende garnalen eten
2. Wat Si Khom Kham "hemel en hel park."
avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2057
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum