Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 7 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 7 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Gurdwara Siri Guru Singh Sabha -Little India-

Ga naar beneden

Gurdwara Siri Guru Singh Sabha -Little India-

Bericht van khunrob op zo 28 jul 2013 - 13:06

De Indiase wijk Pahurat in Bangkok

Little India heeft een heleboel guesthouses - maar in tegenstelling tot Khao San Road, zijn Westerse-reizigers niet hun doelgroep. Een andere manier dan lopen  om naar Little India is per taxi. Omdat het gebied kan worden vreselijk desoriënterend is, kan je  te zeggen tegen een taxichauffeur zeggen naar India Emporium. De Memorial Bridge ligt 10 minuten lopen hier vandaan. Het middelpunt van Little India is de India Emporium en de grotendeels verborgen Sikh tempel naast de deur van het India Emporium die wij bezochten .

Welkom in Little India


We liepen van uit het Chinatown hotel naar de  Phahurat Road, waar je Thaise danskostuums kan kopen.De Sikhs bleken ondanks hun stoer en krijgshaftig uiterlijk, heel vriendelijke mensen te zijn die iedere dag een gratis maaltijd (langar) bereidden waarop alle mensen, ongeacht hun geloofs-belijdenis, welkom waren. Wij namen zelfs een bezoek aan de keuken waar in grote potten een soort bruine 'smurrie' werd klaargemaakt.Uit respect moesten we mee eten, het smaakte ons best om kwart over 9 in de ochtend!!

Sikhs is een Indische religie gesticht door de goeroe Nanak Dev (1469-1539) in de late 15de eeuw en die de nadruk legt op overgave aan God en dienst aan de mensheid. Sikh betekent 'discipel' of 'zoeker naar de waarheid' en de aanhangers geloven in één God, delen het hindoe geloof in karma en reïncarnatie, maar verwerpen de rituelen.

Sikhs geloven dat hebzucht, verlangen, hoogmoed, woede en elke vorm van hechting aan wereldse dingen van voorbijgaande aard, de bron van alle kwaad zijn. Dit egocentrisme wordt haumai genoemd en scheidt de mensen van God. Het is de oorzaak van iemands karma dat leidt tot de eindeloze cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte, een opeenvolging die slechts doorbroken kan worden door Verlichting en spirituele eenheid met die ene God.

De leer van de Sikhs benadrukt gelijkheid van alle mensen, ongeacht kaste of geslacht. Om hun aanvaarding van deze gelijkheid te demonstreren veranderen alle mannen hun familienaam in Singh (leeuw), terwijl alle vrouwen de naam Kaur (prinses) aannemen. In de geschiedenis van de Sikhs zijn er tien grote goeroe's geweest. De stichter Nanak Dev benoemde zijn opvolger die op zijn beurt opgevolgd werd door negen anderen. De laatste echter, de goeroe Gobind Singh (1666-1708), verkondigde het einde van deze lijn van opvolging en verklaarde het heilige boek van de Sikhs, de Adi-Granth, als de ultieme spirituele autoriteit, eerder dan een persoon of nieuwe opvolger. Het heiligste schrijn van de Sikhs is de Gouden Tempel in Amritsar, waarvan h et fundamant werd gelegd in de periode van de vijfde goeroe, Arjan Dev (1581-1606 ).

Het Sikhs wapenschild bestaat uit twee kromme sabels en een recht zwaard in een cirkel. Er zijn ongeveer 22 miljoen Sikh-gelovigen over heel de wereld en Thailand heeft Sikh-tempels in de meeste grote steden, daar velen van de talrijke Indische immigranten Sikhs zijn._________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2054
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Gurdwara Siri Guru Singh Sabha -Little India-

Bericht van khunrob op ma 9 jul 2018 - 7:14

Gisteren de lokale bus gepakt en opnieuw de Gurdwara Siri Guru Singh Sabha bezocht, echt wel bijzonder.
#Gurdwara #sikh

_________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2054
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum