Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Chatuchak จตุจักร markt Bangkok | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Chatuchak จตุจักร markt Bangkok | Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op do 1 aug 2013 - 12:23

Oorspronkelijk werd deze gehouden op Sanam Luang, waar ze in 1948 werd opgericht en Sanam Luang Markt heette. In 1982 werd ze echter verplaatst naar haar huidige ligging, een stuk land aan de Phahon Yothin Road, dat door de Thaise Staatsspoorwegen aan de #Bangkok Metropolitan Administration (BMA, de Hoofdstedelijke Administratie van Bangkok) werd geschonken. De markt werd op de nieuwe lokatie hernoemd tot de Phahon Yothin Markt en later, in 1987, werd ze de Chatuchak Weekend Markt gedoopt. Er wordt beweerd dat de markt meer dan 15.000 kraampjes heeft en zo'n 200.000 bezoekers per dag trekt.

Exploitatie van de bekende weekendmarkt Chatuchak จตุจักร is 2 januari 2012 overgegaan van de gemeente Bangkok naar de State Railway of Thailand (SRT).10.000 marktkoplieden zijn bang dat de huur omhoog gaat,en dat sommige contracten niet worden verlengd omdat SRT-mensen er eigen vriendjes neerzetten en ze zijn bang voor soortgelijke incidenten als op de Sunday Market. Vorig jaar overviel een groep gewapende mannen die markt, ook op Chatuchak,en vernielde enkele kramen, nadat de SRT de exploitatie had overgenomen. Sindsdien is de markt gesloten. Volgens een textielverkoper zou de SRT gezegd hebben dat de huur omhoog gaat van 200 baht per maand naar 2.800 baht, plus een maandelijkse management toeslag van 700 baht.

Alles is er te koop: eten, kleding, handwerk, kunst, planten, groente, meubilair, keukenspullen. Opmerkelijk: de afdeling met geföhnde hondjes en knaagdieren die allemaal babykleertjes dragen ter verhoging van knuffelgehalte en aankoopimpuls. Pak de BTS Sky Train (halte Morchit) of de Metro (Chatuchak Park).

Hond meenemen Thailand naar Nederland?
Lopend over de drukke Chatuchak markt kijk je ineens recht in de donkere ogen van een lief hondje, wie kon de verleiding niet weerstaan en kocht hier een trouwe viervoeter en nam hem mee naar Nederland.Hoe ging dat te werk,ik ben niets van plan maar nieuwsgierig aangelegd,zijn alleen onderstaande regels van toepassing? :
Douaneregels hond en kat

•Voor honden en katten zijn een gezondheidsverklaring en een inentingsbewijs tegen rabiës vereist.
•U kunt het dier inchecken voor handbagage of voor de speciale vrachtruimte.
•U dient de Thaise autoriteiten van tevoren te verwittigen wanneer uw dier met welke vlucht aankomt. Dit kunt u doen bij de Bangkok Airport Animal Quarantine Station.
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Chatuchak จตุจักร markt Bangkok | Thailand Gek Club

Bericht van lodewijk Kuis op do 28 sep 2017 - 9:57

Gedoe over de huur van ruimte op de Chatuchak weekendmarkt. Kleine verkopers hebben onlangs geklaagd bij Paiboon Nititawan, voormalig lid van de opgeheven NRC, die vermoedt dat de Spoorwegen (SRT) , eigenaar van de markt, het nieuwe tarief baseert op onregelmatigheden in het contract.

Die vloeien voort uit het huren van een bedrijf om het terrein schoon te maken en het afval af te voeren. Het bedrijf krijgt daarvoor elf maal zo veel als wat de gemeente in 2011 betaalde toen het de markt exploiteerde. Paiboon vraagt zich ook af waarom het contract voor 5 jaar is verleend, terwijl 1 jaar gebruikelijk is. Is dat gedaan om concurrenten buiten de deur te houden?

Vijfduizend verkopers worden door het nieuwe tarief gedupeerd, maar SRT gouverneur Anon ontkent de beschuldigingen van Paiboon en de verkopers. Het tarief is sinds 2012 ongewijzigd. De klachten van de verkopers kunnen voortkomen uit opgestapelde onbetaalde huren in de afgelopen zes jaar. Voor het verschil van elfmaal heeft hij ook een verklaring: de gemeente had haar eigen staf om het werk te doen.

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2252
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum