Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 8 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 8 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Duiken in Thailand | Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Duiken in Thailand | Thailand Gek Club

Bericht van khunrob op do 1 aug 2013 - 20:08

Ben jij tijdens je vakantie ook zo nieuwsgierig naar wat zich allemaal onder de waterspiegel afspeelt? Begin dan nu in Nederland met je referral-duikopleiding en maak hem tijdens je vakantie in Thailand af!

Padi diploma is voor heel je leven 

Mijn dochter Sylvia heeft haar Padi diploma gehaald bij Holl Dive. Holland Diving was gevestigd in een oude kerk aan de Amstelveenseweg in Amsterdam recht tegenover het Vondelpark en bestaat niet meer. Het was te herkennen aan de gele duikboot die als een uithangbordbord aan de gevel hing. En als eerste in Europa beschikte Holdive over een eigen verwarmd (30°) zwembad in de winkel!

Holland Diving Amsterdam Aug 1995 mijn dochter Sylvia is bezig met haar duikdiploma. Ik heb dit gefilmd met een geleende videocamera, en daar Holland Diving niet meer bestaat leek het mij  leuk om de beelden te uploaden. Eerst is Sylvia bezig met binnen duiken en later gaat ze naar het Nieuwe Meer om te duiken.

Zo'n Padi diploma is je hele leven geldig, en Sylvia heeft 2 keer gedoken in de omgeving van Pattaya. De eerste keer met een onbekende Nederlandse buddy, en later heeft ze met haar vriend/buddy Hendrik gedoken. De duik uitrusting hebben ze gewoon in Thailand gehuurd.Wilma en ik zijn haar mee gevaren tijdens haar eerste duik in de Thaise wateren, wij kunnen niet duiken maar de boot legt aan voor een eiland en dan kan je om de boot heen zwemmen.

Bij Neptunedive zou mijn dochter haar eerste duik nemen, alleen Freddy vergat de afspraak en maakte het goed met een excuses en bloemen, ze dook dus ergens anders.

Mail Freddy aka Sfred+ :

Duiken op video vast te leggen. Het kost Thb 3,800.- inclusief Tape of CD-rom, maximum 40 minuten. Een dag duiken kost Thb 2.300.- zonder uitrusting / Thb 2,900 met uitrusting. 2 duikers en/of meer dagen duiken 10% korting, inclusief fris drank ,water, lunch, ophalen wegbrengen in Pattaya en of Jomtien, fris drank ,water, lunch. Passagier Thb 900.- inclusief snorkel uitrusting,fris drank ,water, lunch, ophalen wegbrengen in Pattaya en of Jomtien, fris drank ,water, lunch. Als je meer vragen heb laat het ons weten. Freddy Kruyt. Manager Director. neptune Dive Center.

Siamfred- S-Fred-Freddy Kruyt  runde samen met zijn  vrouw Nattha een duikschool www.diveneptune.com

Freddy Kruyt. geboren 14-8-163 te Zaandam

1179/208 North Pattaya Road.

20280, Pattaya, Chonburi, Thailand

Tel 038 371141 Fax 038 371446 Mob 081 8633592

Hier beide nog enkele foto's van het duiken in Pattaya, omdat het water zo helder is en door de warme zee heeft ze  geen eens een wetsuit nodig.
Sylvia dook nu met Paradise Scuba
Siam Bayvieuw hotel
Diver: Leander Schalinski

_________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2054
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Duiken in Thailand | Thailand Gek Club

Bericht van Ron Pattaya op za 30 aug 2014 - 11:55

Plaats: Pattaya

Stroom: Matig tot sterk
Diepte: tot 30 meter
Type duiker: Alle types  

Omschrijving

: Pattaya heeft door het heldere water en de aangename watertemperatuur een spectaculaire onderwaterwereld. Er is een uitgestrekt gebied met verschillende interessante en indrukwekkende duikplekken, geschikt voor alle duikers variërend van beginners tot vergevorderde. Het zicht varieert van 5 tot 15 meter. Pattaya heeft prachtige harde en zachte koralen met kleine rifvissen, de Manta Rog, haaien, barracuda's, tonijnen en de walvishaai. Het is zelfs mogelijk om kleine zeepaardjes, schildpadden en grote roggen tegen te komen.
Bijzonderheden: Pattaya heeft meer dan 5 scheepswrakken. De bekendste zijn de Hardeep Wreck (gelegen op 26 meter diepte) en de Khram Wreck (gelegen op 30 meter diepte).

Plaats: Phuket
Ligging: Hin Daeng (Rode rots) en Hin Muang (Paarse rots)
Stroom:Vrij sterk
Diepte:5-60 meter
Zicht:15-40 meter
Type duiker:Meer ervaren duiker
Omschrijving:Hin Daeng en Hin Muang bevinden zich in open zee. De rotswanden zijn bedekt met rode en paarse zachte koralen en anemonen. Scholen Jack vissen, barracuda's en rainbow runners jagen rond dit rif. Deze koralen bieden tevens bescherming aan miljoenen kleine rifvisjes, boxer garnalen, inktvissen en reuze murenen. Hier kunt u ook de mantas en walvishaaien bewonderen.
Bijzonderheden: Hin Daeng en Hin Muang zijn meer geschikt voor de ervaren duiker vanwege de stroming en de diepte waarbij de rotspunten verdwijnen tot op meer dan 60 meter diepte.

Plaats:Phuket
Ligging:Koh Bon en Koh Tachai
Stroom:5-45 meter
Diepte:Variabel, vaak sterk
Zicht:15- 40 meter
Type duiker:Meer ervaren duiker
Omschrijving:Koh Tachai en Koh Bon liggen tussen Surin en Similan. Beide duiklocaties bieden veel zacht kleurrijk koraal en scholen diepzeevissen zoals grote tonijnen en barracuda's. De voornaamste attractie bij Koh Tachai is een gigantisch onderwater rif met avontuurlijke doorgangetjes, grote bolders en waaiers. Koh Bon is de ultieme duikplek in Thailand voor diepe duiken. De indrukwekkende wanden en riffen lopen tot meer dan 45 meter diepte! Bewonder de walvishaaien en de manta's, deze worden hier regelmatig gezien!
Bijzonderheden: Het belangrijkste duikseizoen op Phuket en de hele westkust van Thailand loopt van November t/m Mei.

Plaats: Phuket
Ligging: Richelieu Rock
Stroom:Variabel, vaak sterk
Diepte:5-35 meter
Zicht:15 - 35 meter
Type duiker:Meer ervaren duiker
Omschrijving:Richelieu Rock ligt ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van Surin en is absoluut een voortreffelijke duiklocatie! Deze rotspunt in open zee is een verzamelplaats voor grote scholen stekelmakrelen, barracuda's en snappers. De concentratie plankton is hier vaak erg hoog waardoor de hoeveelheid en verscheidenheid aan vis en koraal zeer groot is. Zelfs de dinosaurusachtige 'ray shark' wordt hier regelmatig gespot!
Bijzonderheden: Prachtige omgeving met verborgen schatten zoals naaktslakken, zeepaardjes, hengelaarvissen, spookfluitvissen. Richelieu Rock in Thailand is een top duiklocatie voor fotografen en filmers.Het belangrijkste duikseizoen op Phuket en de hele westkust van Thailand loopt van November t/m Mei.

Plaats:Phuket
Ligging:Similan Islands
Stroom:Variërend, kan sterk zijn
Diepte:8 - 50 meter
Zicht:20-40 meter
Type duiker:Alle types
Omschrijving:De Similan eilanden is een prachtige duiklocatie in Thailand. De Similan eilanden liggen 100 km ten noordwesten van Phuket en bestaan uit negen granieten eilanden met tropisch witte zandstranden omgeven door kristalhelder water. De Similan eilanden staan bekend om het goede zicht en het avontuurlijke onderwaterleven. Op deze prachtige duiklocatie in Thailand treft u luipaardhaaien, rifhaaien, schildpadden, murenen, manta roggen en sierlijke zeepaardjes.
Bijzonderheden:Turtle Rock, spot hier schildpadden! Bird Rock, spot hier murenen! Fantasy Reef, laat u zich omringen door kleurrijke clownvissen!

Plaats:Phuket
Ligging:Racha Yai
Diepte:15 tot 25 meter
Stroom:Mild
Type duiker:Alle types
Omschrijving:Racha Yai biedt het hele jaar door de beste duikmogelijkheden. Racha Yai bestaat uit helder blauw water en zachte koraalriffen. Deze plek staat bekend om het duiken langs dit prachtig gelegen eiland, het bezichtigen van het mooie koraal en tropische vissen. De vissen die hier voorkomen zijn o.a. de baraccudas, octopussen en de sepia's.
Bijzonderheden: Het is mogelijk om op dit eiland grote scholen met Barracudas tegen te komen en op het rif zelf is het mogelijk om een octopus, sepia en nog veel meer tropische vissen te bewonderen.

Plaats: Phuket
Ligging:Racha Noi
Diepte:10 tot 30 meter
Stroom:Sterke stroom
Type duiker:Gevorden
Omschrijving:Racha Noi is zuidelijker gelegen dan Racha Yai. Racha Noi is een mooie duikplaats voor de ervaren duiker. Het is hier dieper en de stroom is hier ook veel sterker dan de andere eilanden. Doordat onder water veel klei ligt, is het mogelijk om de mooie Manta Ray en de Whale Shark tegen te komen.Het noordelijke gedeelte van het eiland geeft u de mogelijkheid om langs het eiland heen te duiken waardoor u veel verschillende tropische vissen kunt tegen komen.In het zuidelijke gedeelte van het eiland is de stroom veel sterker.
Bijzonderheden:In het zuidwestelijke gedeelte van het eiland ligt een houten schip op 27 meter diepte. Dit schip trekt mooie rifvissen aan. Het is zeker een uitdaging om hier te duiken!

Plaats:Koh Chang
Ligging:Hin Luk Bath, circa 3km ten zuidwesten van Koh Chang
Diepte:Gemiddeld 11 meter, maximum 25 meter
Stroom:Vrij sterke stroming
Zicht:Het zicht kan onvoorspelbaar zijn en variëren op dezelfde dag van 3 tot 20 meter
Type duiker:Beginnende én ervaren duikers
Omschrijving:Dit is één van de belangrijkste en mooiste duiksites in de buurt van Koh Chang. Hin Luk Bath is een klif die een pracht aan schoolvissen huisvest.
Bijzonderheden:Er zijn murenen, roggen, papegaaivis, snappers, koraalvlindertjes, keizersvis en vele andere vissoorten te bewonderen.

Plaats:Koh Chang
Ligging:Koh Yak en Koh Laun, circa 1km noordoost van Koh Rang
Diepte:circa 12 meter
Zicht:5 tot 20 meter
Stroom:Matig
Type duiker:Alle types
Omschrijving:Deze kleine koraal eilandjes zijn omringd met prachtige koralen en u treft een overvloed aan diverse kleurrijke koraalvissen. Beide eilandjes zijn relatief klein zijn waardoor u er omheen kunt duiken.
Bijzonderheden:•Omdat het er ook niet diep is, heeft u lange duiktijden
•De perfecte duiklocatie voor fotografen!
•De favoriete plek van menig duiker
avatar
Ron Pattaya

Aantal berichten : 160
Registratiedatum : 01-08-13
Woonplaats : Pattaya

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Duiken in Thailand | Thailand Gek Club

Bericht van lodewijk Kuis op wo 29 apr 2015 - 10:39

Duik gidsen die maritiem parken beschadigen, zijn niet meer welkom in nationale maritieme parken. Het is niet mogelijk hun toeristische vergunning afnemen’, zegt de minister Dapong Rattanasuwanvan Milieu, maar we kunnen ze wel de toegang ontzeggen door ze op een zwarte lijst te plaatsen. De minister zegt dat duikgidsen dienen te weten hoe zich te gedragen als ze kwetsbare maritieme ecosystemen bezoeken en ze dienen toeristen daar ook op te wijzen. Overtreders kunnen een jaar gevangen worden gezet en een boete krijgen van maximaal 100.000 baht.

De gidsen om wie het gaat, brengen zeldzame koraalriffen in gevaar. Zo is op een recente video van een bedrijf te zien hoe de duikgids zich bij Koh Hey vermaakt met het leven op de bodem en brood aan vissen voert. De video die op Facebook werd geplaatst heeft kreeg forse kritiek . Het bedrijf heeft het filmpje teruggetrokken en excuses gemaakt. Volgens Thanet Mannoi de directeur van het Marine and Coastal Resources Centre in Phuket is de man maandag ontslagen. En de video is volgens hem vorig jaar opgenomen.

Er bestaan Sea-walker tours, die duikers vanaf boten voorzien van zuurstof , en de duikers die op de grond rondlopen hebben grote helmen en zware loodgordels om op de oceaanbodem te lopen, dit word gepromoot in een aantal populaire badplaatsen, waaronder Pattaya. Voor ongeveer 2000 bath mag je 20 minuten op de grond rondlopen.

Bron: Bangkok Post

Tags: #Coral-Island #Koh-Hey #Phuket #Duiken

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2237
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

App voor scubaduiken spoedig beschikbaar in Thailand

Bericht van lodewijk Kuis op di 30 mei 2017 - 9:00

App voor scubaduiken spoedig beschikbaar in Thailand

De DNP gaat dit jaar een online app introduceren voor toeristen die willen gaan scubaduiken. Op de app kunnen ze hun duik locatie in alle nationale maritieme parken reserveren, zodat de staf het aantal toeristen beter in de hand kan houden. Dat is belangrijk want de parken worden nu overstroomd door toeristen. Als alles goed gaat, is de app vanaf oktober in bedrijf wanneer het toeristenseizoen in de Andaman zee begint.

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2237
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Duiken in Thailand | Thailand Gek Club

Bericht van lodewijk Kuis op za 6 jan 2018 - 10:50

Een Japanse toerist is donderdag overleden nadat haar been was geraakt door de schroef van een boot. De vrouw maakte deel uit van een groep die aan het duiken was bij de Similan archipel in Phangnga. Eerste hulp en reanimatie mochten niet baten, daarvoor waren de verwondingen te ernstig.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de zeestromingen en golven erg sterk waren toen de vrouw in het water sprong. Ze werd onder de boot gezogen en vrijwel direct geraakt door de schroef. Het bedrijf en de verzekeringsmaatschappij betalen 1 miljoen baht aan de nabestaanden.


_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2237
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Duiken in Thailand | Thailand Gek Club

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum