Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Over de hond in Thailand| Thailand Gek Club

Ga naar beneden

Over de hond in Thailand| Thailand Gek Club

Bericht van Else Geraats op vr 2 aug 2013 - 12:26

Het officiële Thaise woord voor 'hond สุนัข' is Sunak. Hoewel honden algemeen door de meeste Thais geliefd zijn, zijn er toch ook vele zwerfhonden zonder een thuis en worden mensen af en toe ook aangevallen door honden die plots vals worden. Zwerfhonden leven vaak in troep en velen hebben huidziektes en open wonden van het vechten. Sommige tempels en goedaardige mensen zorgen soms wel voor zwerfhonden en ook de koning is een voorname verdediger door zijn onderdanen aan te sporen om goed voor de dieren te zorgen.

Koning Bhumibols's favoriete huisdier is zijn hond Thong Daeng, wat vertaald Rood Koper betekent. Thailand heeft ook een eigen hondenras, dat gekend is als de 'Siamese hond' , en waarvan verschillende soorten bestaan. Sommige mensen eten ook hondenvlees, zoals de Akha in Noord-Thailand en de Soh in Sakon Nakhon, waar tevens een hondenmarkt is waar gekookte hond wordt verkocht. In de omgangstaal worden honden 'mah' genoemd.
 
In het vrij welvarende district Tha Rae in Sakon Nakhon is de hond de spil van de economie. Gedroogd hondenvlees gaat er als warme broodjes over de toonbank. De smaak kreeg men te pakken nadat zich hier Vietnamese vluchtelingen hadden gevestigd. Hondenvlees is er ook een proteïnebron voor het vee en de kweekvis.

Niets van het dier wordt weggegooid. Van de huid maakt men damestasjes, van het scrotum handschoenen voor golfspelers. Testikels en gedroogde penissen worden als medicijn naar China en Taiwan geëxporteerd. Uit de botten kookt men olie.

Nu restaurants met hert, vleermuis, python en ander ‘wild’ op het menu taboe zijn, is het promoten van het eten van hond als toeristische attractie een goede optie. Het is lekker, exotisch en sluit nauw aan bij de lokale tradities. Bovendien is het een efficiënt wapen tegen de plaag van zwerfhonden en de verspreiding van hondsdolheid — een onderschat gevaar bij de reizigers die zich al in het vliegtuig met muggenmelk insmeren. ©SJON HAUSER

Tags: #hond #honden #hondenvlees
Related posts:

1.Thaise kruiden drank Ya Dong
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Over de hond in Thailand| Thailand Gek Club

Bericht van khunrob op vr 2 aug 2013 - 12:45

Sommige mensen eten zwarte honden omdat ze magische krachten hebben en je krijg er energie van.
25 februari 2010 was er nieuws: De noordoostelijke provinciale Thaise gezondheidsdienst waarschuwt de plaatselijke dorpsbewoners dat hondenvlees zou het rabiësvirus bevatten. Zij adviseerde de locals om zo snel mogelijk vaccinaties te halen.

Op weg naar Mae Salong besloot ik een doggie bag voor 20 Bath te kopen. Een bord voor het restaurant geeft voor insiders aan wat er tekoop word aangeboden. Het was een soort rundvlees met een overheersende smaak van de kruiden,waar best veel zeem (spieren) inzat. De meeste Thai zouden het bord en bestek waarmee een hond is gegeten weggooien, daar ze er van hondenvlees gruwen.Ik heb trouwens maar 3 hapjes genomen hoor.Het vlees lag in zakjes in de toonbank en wel ongekoeld, toen nog een ritje in de auto en was die dag heel heet, al had ik het smakelijk gevonden dan had ik niet het hele zakje leeg gepeuzeld. In en om de hondenvlees winkel waren geen honden te zien.

Hondenhuiden handel in Thailand:
Een gruwelijke handel in hondenhuiden in het noorden van Thailand kost maandelijks het leven aan zo’n 30.000 honden. De honden worden in een van de vijf slachthuizen in Sakhon Nakon gevild (soms levend) waarna hun huiden worden doorverkocht. Luxeartikelen die gemaakt zijn van Thaise hondenhuiden zijn al aangetroffen in grote winkelstraten in West-Europa met de vermelding “ Echt Leder”, “Orthopedisch Leer” of “Lamsleer”.

Exotische namen voor hondenleer:
Special Skin
Lamb Skin
Mountain Goat Skin
Sakhon Nakhon
Lamb Skin
Orthopedisch leer

Het is in de E.U. niet verboden om hondenhuiden te importeren en te verkopen, maar de fabrikanten van portefeuilles, autobekleding en lederen kledij geven liever niet toe dat ze hondenhuiden gebruiken want dan zal de verkoop teruglopen.Op de label wordt meestal vermeld: lam, geit, of een exotische diersoort.Die dieren worden nu eenmaal gemakkelijker aanvaardt als “leverancier” van dierenhuiden.

Honden opkopers trekken van dorp naar dorp om er honden te kopen of de dieren worden gewoon van de straat geplukt of gestolen.
De honden worden met velen tegelijk in één kooi gepropt en gaan dan op transport naar één van de vijf geheime slachterijen in het Noordoosten van Thailand.Het transport kan soms dagen lang duren. Ze krijgen geen eten of drinken. Veel honden komen al doodziek of halfdood in de slachterij aan. Daar worden ze met een haak in de nek uit de kooi getrokken en bewusteloos geslagen. Dan wordt de keel open gesneden en worden ze gevild. Velen van hen zijn nog puppies

Dierenrechtenactivisten die de slachtingen incognito bijwoonden stelden vast dat sommige honden niet gedood werden voor het villen en dus levend gevild werden.De hondenhuiden worden per container naar Korea, Taiwan, Japan en China verscheept.Aan de lopende band worden ze verwerkt tot luxegoederen die ook hun weg vinden naar de Europese markt. Zelfs in dierenwinkels worden restanten van Thaise hondenhuiden gevonden.Ze worden verwerkt in hondensnoepjes en kauwbeenderen. Dus wij voeren onwetend onze huisdieren met de kadavers van hun Thaise soortgenoten.

Nieuws vrijdag 13 januari 2012 @ 13:08  reactie op t-h-a-i

Bij ons zal je niet snel een stuk hondenvlees op je bord tegenkomen, maar in Vietnam is het een heuse delicatesse. 800 honden stond een noodlottig einde te wachten als culinaire lekkernij, ware het niet dat de Thaise marine goed oplette. Die onderschepte een vrachtwagen waarin de dieren waren opgestapeld in veertig kooien. De smokkelaars wilden de kisten net overladen op een veerpont in de provincie Nakhon Phanom, schrijft de Bangkok Post.

Het leger wist één verdachte op te pakken. De rest van de smokkelaars zette het op een lopen, toen ze op heterdaad werden betrapt. De honden die nu zijn gered, zijn opgevangen in een asiel. Was de smokkel geslaagd, dan waren ze het feestmaal geweest voor Chinees nieuwjaar, dat op 23 januari begint. Niet alle geredde honden leven nog. Zo'n honderd viervoeters waren al overleden door blessures en ziektes.

In de rivierbedding werden nog eens honderd lege kooien gevonden. De Thaise marine gaat ervan uit dat die gebruikt zijn voor het smokkelen van minstens 2000 honden naar Vietnam via Laos. Het is de tweede keer in korte tijd dat hondensmokkelaars worden betrapt. Op 26 december werden 300 honden gered door een marineteam. Toen werd er één man gearresteerd. Ook in augustus was er een grote onderschepping. Toen ging het om 1800 honden.


Wellicht vind je dit ook interessant:

1. Grens tempel bij Thoed Thai | Thailand Gek Club
2. Thoed Thai ที่บ้านหินแตก | Thailand Gek Club
3. De honden markt

_________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2054
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Over de hond in Thailand| Thailand Gek Club

Bericht van lodewijk Kuis op vr 22 aug 2014 - 10:12

Er zijn genoeg mensen die zich hard maken voor een zielige straathond die in de vlees of huidenhandel belanden, of beter nog, een opvangcentrum beginnen voor zielige straathonden. Dat is natuurlijk geen ramp. Maar bedenk wel dat er ook heel, heel veel zielige Thaise kinderen en minder aaibare wezens zijn die jouw hulp nodig hebben. En dat honden in veel moeilijke landen worden gezien als vieze wezens (zoals Amsterdamse duiven)

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2237
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Over de hond in Thailand| Thailand Gek Club

Bericht van Khun Peter op wo 1 okt 2014 - 12:14

Voor zover ik heb begrepen is de kritiek op hondenvlees eerder de on humane methode waarop ze vaak geslacht zouden worden (Z.Korea, Vietnam, China, Filipijnen en N.O. #Thailand), dan 't feit van het consumeren van dat vlees zelf. Mij lijkt 't ook om 't even of men nu schapen-, konijnen- of hondenvlees al dan niet geroosterd naar binnen werkt, al mag je mijn portie wel aan fikkie geven hoor.....

_________________
ความอิจฉาริษยา คือ การดูถูกตัวเอง Wie jaloers is op een ander, verlaagt zichzelf
avatar
Khun Peter

Aantal berichten : 355
Registratiedatum : 25-08-14

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Over de hond in Thailand| Thailand Gek Club

Bericht van lodewijk Kuis op zo 6 sep 2015 - 5:34

In december 2014 ging hij van kracht, een wet tegen dierenmishandeling, deze wordt binnenkort uitgebreid met richtlijnen over het inzetten van dieren bij werk, entertainment en transport. Zonder die richtlijnen kan de wet niet worden toegepast, aldus Roger Lohanan, lid van de commissie die de richtlijnen heeft opgesteld.

De richtlijnen verbieden onder andere de consumptie van hondenvlees, het verwijderen van tanden of klauwen en wanneer dieren in commercials of films een rol vervullen, dient het Livestock Development Department daarvoor toestemming te verlenen.

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2237
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Over de hond in Thailand| Thailand Gek Club

Bericht van Little Thai princess op do 8 okt 2015 - 10:01

Een Russische man (30) die in juli in Pattaya een pitbull heeft dood gestoken bij Soi Welcome aan de Jomtien Beach is door de politie aangehouden, nadat de dierenrechtengroep Pac-Pattaya een klacht had ingediend.

-Foto Ollekebolleke FB-
Het incident vond plaats voor een restaurant in Jomtien. De man kwam met twee messen in zijn hand naar buiten lopen. Toen de hond begon te blaffen, werd hij kwaad en stak toe. Mogelijk wordt hij onder de gewijzigde dierenwelzijnswet berecht, die strengere straffen kent.

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 615
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Over de hond in Thailand| Thailand Gek Club

Bericht van Little Thai princess op do 27 okt 2016 - 10:51


MUKDAHAN: - Dertien jongens uit de Isan, hebben honden opgegraven om op te eten, nadien bleek dat enkele honden, de ziekte hondsdolheid bij zich droegen, na twee dagen werden de jongen dood en doodziek.

De jongens moesten met spoed naar het ziekenhuis in Mukdaharn worden gebracht om de benodigde vaccinaties te krijgen, zo meldt een lokaal blad.

De dierenbescherming van de provincie Mukdaharn was afgelopen woensdag naar het dorp Khok Sung gekomen om tegen de dorpsoudste te vertellen dat er eerder die week bij een 53-jarige inwoner van zijn gemeenschap, Mr. Withaya Thongmaha sporen van hondsdolheid in de fecaliën van zijn honden was aangetroffen. Ook bleek dat de honden erg agressief naar elkaar waren, iets wat de aanwezigheid van hondsheid alleen maar versterkte.

Honden met dergelijke aandoeningen vormen een groot gevaar voor de gezondheid van de mensen, dus na deze onthutsende conclusie zat er niets anders op dan de honden af te maken. Men sneed de honden de keel door en begroeven de kadavers in het veld..
De afgesneden hoofden werden naar Khon Kaen gestuurd om geanalyseerd te worden.
(sorry hondenliefhebbers, het is werkelijk waar, maar het staat er echt)

Na enige tijd werd bekend dat ten minste tien jongeren de honden hadden opgegraven om op te eten. De hele groep jongens werden onmiddellijk door de autoriteiten van het dorp verzameld en meegenomen naar het ziekenhuis voor testen, nadien bleek dat dat de jongens behandeld moesten worden. Er is geen reden bekend gemaakt waarom de jongeren de honden gegeten hadden.

Ondertussen vonden er vaccinaties van alle honden in een straal van drie kilometer vanaf de plaats van de uitbraak, de dorpelingen zijn gewaarschuwd om extra alert te zijn op het gedrag van honden, waarvan het vermoeden bestaat dat zij wel eens deze dodelijke ziekte zouden kunnen hebben.

Met dank aan Olleke Bolleke


_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 615
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

รถรับส่ง สัตว์เลี้ยง PET TAXI by ทิม&ต่าย

Bericht van Haroldus op ma 23 jan 2017 - 11:40


รถรับส่ง สัตว์เลี้ยง PET TAXI by ทิม&ต่าย
Geweldig een taxi voor o.a. je hondje, het bedrijf zit o.a. bij Rangsit dus vlakbij de oude luchthaven Don Mueang of Don Muang . Ook voor andere zorg kan je hier terecht, zeker als je een hondje gaat kopen in Thailand. Of als je een hond mee neemt naar Thailand!
https://www.facebook.com/timtai.petshop/

tags: #hond #taxi
avatar
Haroldus

Aantal berichten : 32
Registratiedatum : 18-07-16

Terug naar boven Ga naar beneden

Cambodjaanse bouwvakkers eten zwerfhonden

Bericht van Mireille op wo 8 maa 2017 - 10:41


PATTAYA:- Gisteren zijn hondenliefhebbers uit Pattaya naar het hoofdbureau van Politie in Nongprue gegaan nadat zij erachter kwamen dat Cambodjaanse bouwvakkers zwerfhonden vingen om op te eten.Het Pattiaanse online nieuwsblad 77Jowo, meldde dat er al zo'n 30 honden in de laatste weken waren verdwenen, honden die zich achter een sportcomplex in een sub-district van Huay Yai ophielden, niet ver weg van een bouwwerkplaats waar veel Cambodjaanse bouwvakkers hun werk vinden.

De politie heeft bekend gemaakt dat niemand werd gearresteerd maar dat zij wel alle Cambodjanen hadden gewaarschuwd voor het opeten van honden.Mevrouw Orn-Anong Capser, 38 jaar oud, zei dat ze en haal vrienden het gebied dagelijks bezocht om de zwerfhonden te voeten en ingeval van nood te verzorgen. De vrouw vertelde dat ze merkte dat de roedel honden met deze dag kleiner werd, per dag er een hond.

Toen gisteren het bouwterrein weer betrad, zag zij dat één van de honden bij de woonhutten van de Cambodjanen vastzat met een strop om de nek.Een andere hondenliefhebber, de 64-jarige mevrouw Wipharat Mingkhwan vertelde dat ze gezien had dat de Cambodjanen iedere dag achter de honden aanrende met het doel deze te vangen. De Cambodjanen maakten het zelfs zo bont, dat twee van hen mevrouw Wipharat benaderde met de vraag of zij een aantal honden konden kopen, om deze op te peuzelen.

Mevrouw Wipharat Mingkhwan, 64, zei dat ze had gezien dat de Cambodjanen het achtervolgen van de honden elke dag. Twee mannen hadden zelfs benaderde haar over een aantal honden dat ze verzorgd te willen om ze te kopen voor voedsel.Mevrouw Orn-Anong kon de situatie niet langer aan en zij ging op hoge poten naar de politie van Nong Prue om aangifte te doen, niet lang daarna verscheen de politie op de bouwplaats.

De hondenliefhebbers hadden graag gezien dat de politie arrestaties verrichtte, en waren teleurgesteld dat de politie geen verdere actie ondernam. De politie kon niet veel uithalen omdat de bouwplaats onder het beheer van het leger staat, dus kon het enkel bij een praatje blijven. De politie liet weten dat deze kannibalen gewaarschuwd waren voor dit gedrag en dat het absoluut niet in Thailand aanvaardbaar was en wanneer er ook nog maar één hond zou verdwijnen zouden er wel degelijk arrestaties volgen, zo meldde 77Jowo.

Informatie en bron:
Foto: 77Jowo
Rewriter: Olleke Bolleke http://ollekebolleke.info
Bron: 77Jowo

avatar
Mireille

Aantal berichten : 193
Registratiedatum : 28-04-15
Leeftijd : 43

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Over de hond in Thailand| Thailand Gek Club

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum