Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Let op: Wat Arun gaat 3 jaar dicht

Ga naar beneden

Let op: Wat Arun gaat 3 jaar dicht

Bericht van Else Geraats op vr 20 sep 2013 - 10:45

De wereld bekende Tempel van de Dageraad, Wat Arun วัดอรุณ  in Bangkok zal voor 3 jaar worden gesloten voor restauratie werkzaamheden - ingaande aanstaande dinsdag. Maar buiten de tempel is de rest gewoon open zo kunt u gewoon de stoepa op klimmen en over het terrein lopen. Het is een zesentachtig meter hoog  bouwwerk langs de   Chao Phrya-rivier met  prangs in Khmer-stijl en waarvan de voornaamste   stoepa geflankeerd door vier kleinere, een prang op een chedi-vormige basis is.De gegroefde torens wijzen erop dat de opdrachtgever een koning was.  Toen generaal   Taksin  na de val van Ayutthaya bij het ochtendgloren met een bevrijdingsleger op de Chao Phraya-rivier verscheen werd de vroegere tempelnaam veranderd in  Wat Jaeng, synoniem voor het latere Wat Arun  afgeleid van de Indische god van de dageraad, Aruna.

Nadat generaal   Chakri, de latere koning   Phra Phoetta Yotfa Chulalok in 1772 AD door koning Taksin tot opperbevelhebber van de Siamese legers werd benoemd en de Laotiaanse stad Vientiane had veroverd bracht hij de Smaragden Boeddha mee terug naar Thonburi waar het beeldje in Wat Arun werd geplaatst. Tegenwoordig nog steeds gebruikt door het hof voor sommige religieuze staatsceremonieën, zoals het jaarlijkse kathin phra racha thaan . De officiële naam is Wat Arun Rajawarahrahm วัดอรุณราชวราราม, en de tempel behoort tot één van de weinige tempels in Thailand die de hoogst koninklijke titel van Rajavora Maha Vihaan werd verleend.Bangkok: Arun Residence | Thailand Gek Club

Tags: #tempel #stoepa #WatArun

_________________
อย่า ผลัด วัน ประกัน พรุ่ง jà phlàk wan prakan phrôeng Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen.
avatar
Else Geraats

Aantal berichten : 461
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Jomtien

http://feeds.feedburner.com/NewThai

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Let op: Wat Arun gaat 3 jaar dicht

Bericht van Little Thai princess op zo 23 jul 2017 - 11:33

BANGKOK:- De wereldberoemde stupa van Wat Arun is binnenkort weer in zijn volle pracht te bezichtigen.
Sinds de grote restauratie van dit heiligdom in 2013 van start is gegaan, zijn er jaren van intensieve arbeid verricht om de stupa weer in zijn oude luister te herstellen.

De afdeling Beeldende Kunsten kondigde gisteren aan dat zij in september de lichtschakelaar zouden overhalen om dit eeuwenoude bouwwerk met sfeervolle belichting in de Chao Phraya te laten weerspiegelen. Koning Taksin noemde echter de tempel de 'Wat Chaeng', wat sommige deed geloven dat de koning op een ochtend in 1767 de plaats Thonburi tot hoofdstad wilde maken, hij bij deze tempel het gebied binnenkwam.

Na een reeks restauraties in de volgende eeuw, inclusief uitbreiding van de hoogte van de stupa tijdens de heerschappijen van koning Rama II en III, kreeg de tempel de huidige naam van de "Wat Arun Ratchawararam" welke door koning Rama IV werd gegeven en die tot een volgende restauratie voor de tempel leidde.

Het ministerie van Cultuur heeft gisteren bekend gemaakt dat zij in de periode van 27 december tot 5 januari volgend jaar ceremoniële bijeenkomsten zullen gaan organiseren, waardoor het Thaise toeristische jaar 2018 extra gestimuleerd zal worden.

Bij deze bijeenkomsten zal een o.a. ceremonie worden georganiseerd als eerbetoon aan koning Taksin met sfeervolle licht en geluid's shows, culturele optredens, en zou er op de Chao Phraya rivier de koninklijke vloot (Royal Barge) te bewonderen zijn. Er worden tevens ook voorstellingen van Nang Yai (schaduwpoppen) worden gepresenteerd en zullen er aalmoezenceremonies en een traditionele Thaise markt georganiseerd worden.

Ter afsluiting van deze evenementen zullen er ook nog verschillende tentoonstellingen worden georganiseerd zoals "The History of Wat Arun Ratchawararam", "250 jaar Thonburi City's History" alsook een weergave van bekroonde foto's onder het thema "Wat Arun van het verleden ... tot het heden"

Informatie en bron:
Foto's: The Nation
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: The Nation

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 615
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Let op: Wat Arun gaat 3 jaar dicht

Bericht van flowerMARCet op do 17 aug 2017 - 9:49

De steiger is verwijderd bij de wat arun en het is nu weer volledig open voor het publiek


_________________
avatar
flowerMARCet

Aantal berichten : 144
Registratiedatum : 08-04-16

Terug naar boven Ga naar beneden

Let Op: Respect hebben voor plaatsen van cultureel, historisch en religieus belang

Bericht van lodewijk Kuis op zo 17 dec 2017 - 11:25

Let Op: Respect hebben voor plaatsen van cultureel, historisch en religieus belang


Een vrouwelijke gids is aangehouden omdat ze op de base van een van de stupa’s van Wat Arun heeft gestaan. Die daad vormt een overtreding van de Act of Archeological Sites, Historical Objects and National Museums. De wet kent een maximum gevangenisstraf van 1 jaar en boete van 10.000 baht. Als voorlopige straf heeft ze op haar knieën haar excuses aan de tempel moeten maken.

De twee maffe Amerikanen Joseph en Travis die op hun Instagram reispagina Travelling butts een foto van zichzelf hebben geplaatst met ontblote billen, zijn er volgens de Bangkok Post genadig van af gekomen met een boete, maar ze mogen Thailand nooit meer binnen._________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2237
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Let op: Wat Arun gaat 3 jaar dicht

Bericht van khunrob op do 12 apr 2018 - 12:50

Naar de overkant met een bootje voor slechts 4 bath waar de Wat Arun is.

Na het zien van de te gebleekte vernieuwde Wat Arun zijn we richting toiletten gelopen, pal er voor hebben we best lekker gegeten.
#wat-arun

_________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2054
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Let op: Wat Arun gaat 3 jaar dicht

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum