Navigation


 Online publicaties


 Go back to the forum

Thailand Gek Club   

Bangkok's echte Chinatown: Talat Noi komt tot leven

vanburen69 | Gepubliceerd vr 24 aug 2018 - 9:43 | 68 Bekeken

 

Het werd tijd en het is nodig: de opknapbeurt voor het zwaar verwaarloosde Talat Noi, een oude wijk bij Bangkok’s beroemde Chinatown. In oktober werd een bijeenkomst met bewoners gehouden. Ze deden twintig voorstellen. Het Arsom Silp Institute of the Arts, dat in opdracht van de gemeente onderzoek heeft gedaan, heeft er vier uitgekozen die een budget van 59,2 miljoen bat vereisen. Eind november wordt het voorstel voorgelegd aan de gemeente.

Twee projecten bestaan uit verbeteringen van twee pieren; de twee andere uit verbetering van de voetpaden die de wijk met de rivieroever verbinden, en het plaatsen van bewegwijzering.

Een van de pieren, die niet gebruikt wordt, is als proef gekozen. De pier en omgeving zijn een verzamelplaats van bewoners. Bij de pier wordt een museum gebouwd ter ere van Dr Puey Ungpakorn . Het plan voorziet in de aanleg van een openbare ruimte voor recreatief gebruik. Verder een pier voor toeristenboten en de plaatsing van fietsklemmen. Om het museum komen bomen en planten om een ontspannen sfeer te scheppen

De andere pier wordt opgeknapt. Ooit was het een levendige plaats waar vracht werd overgeslagen, maar nu is het een kleine constructie, die gebruikt wordt door een veerdienst van een particulier bedrijf. De pier zal worden uitgebreid, zodat er meer boten kunnen aanmeren. Daaraan wordt een netwerk van straten toegevoegd om de toegankelijkheid te verbeteren en worden  groene ruimtes ingericht met grote bomen, waaronder het aangenaam verpozen is.

Het tweede plan voorziet verder in de oprichting  van een informatiecentrum en wijkcentrum en verbeterde voetgangersfaciliteiten op plaatsen die Talat Noi met de oever van Chao Phraya verbinden. Het huidige pad is te smal. Om het cultureel toerisme te bevorderen, wordt een speciaal pad aangelegd voorzien van parkeerruimte voor fietsers en rustplaatsen. Als sluitstuk ten slotte komen er wegwijzers die toeristen naar attracties en markante plaatsen verwijzen

Over de auteur