Navigation


 Online publicaties


 Go back to the forum

Thailand Gek Club   

Museum of the Royal Cremation of His Majesty Bhumibol Adulyadej

lodewijk Kuis | Gepubliceerd zo 14 okt 2018 - 14:45 | 145 Bekeken

Achter de schermen is het ministerie van Cultuur druk bezig met de plannen voor een hotspot museum. Alle kunstwerken en materialen die gebruikt zijn bij de bouw en decoratie van het koninklijk crematorium wil men laten zien. Het ontwerp is voor 90 procent klaar, de bouw begint naar verwachting in 2019 en eindigt in 2020. ‘Als het klaar is om de deuren te openen, wordt dit een van de must see museums in Thailand’, aldus architect Alongkorn Karnchanakuha.

Het museum zal ruim 800 miljoen bahtgaan kosten en wordt gebouwd op een terrein van 200 rai in Pathum Thani waar het Koning Rama IX Archief en het Supreme Artist Museum staan. Het gebouw van twee verdiepingen krijgt het uiterlijk van het Royal Crematorium. Op de eerste verdiepingen zijn alle sculpturen te zien die bij het crematorium stonden. Men kan er o.a de lijkkist die 30.000 stuks stuks houtsnijwerk heeft in 24 patronen die 132 Garuda (half mens, half vogel, de dienaar is van Narayana) versieren.

Beelden van andere veelbelovende dieren zoals olifanten, leeuwen, paarden en koeien die gemaakt zijn om de koning naar het hiernamaals te begeleiden, zullen ook getoond worden.  de sandelhouten koninklijke urn bestaat uit drie in elkaar grijpende delen - de basis, het lichaam en de bovenkant - samengesteld uit in totaal meer dan 10.000 stukken gesneden hout met 46 traditionele Thaise bloempatronen die 64 Theppanom-godheden versieringen

#bhumibol #museumOver de auteur