Navigation


 Online publicaties


 Go back to the forum

Thailand Gek Club   

Fietsen in Wat Kho Non, op weg naar een beter leven

Admin | Gepubliceerd za 20 okt 2018 - 22:41 | 185 Bekeken

BANGKOK: Omdat fietsen de belangrijkste vorm van vervoer werd in Wat Kho Non in de wijk Phasicharoen in Bangkok, is het leven drastisch veranderd voor de bewoners.  In Wat Kho Non วัดโคนอน, een kleine woonwijk van 50 rai met 1100 bewoners, gebeuren geen ongelukken meer. Kinderen worden niet meer aangereden door motorfietsen en ruzies over aanrijdingen behoren tot het verleden. Die metamorfose is te danken aan een buurtinitiatief  om bewoners enthousiast te maken voor de fiets.

Het buurtcomité besloot zich aan te sluiten bij een project van de Thailand Cycling Club , waaraan inmiddels twintig woonwijken in Bangkok en zeventig elders in het land meedoen. Ze leggen fietspaden in hun wijk aan en voeren actie voor verkeersveiligheid.

Zo ook in Wat Kho Non (district Phasi Charoen, Bangkok). Het buurtcomité ging van deur tot deur en bewoog de bewoners over te stappen op de fiets. Want die heeft talloze voordelen boven de motorfiets. Fietsen is gezond, het aantal ongelukken wordt sterk teruggedrongen, het vermindert de luchtvervuiling en het is goedkoper dan brommen. En nu peddelen bewoners fietsend over de 1,3 meter brede betonnen paden in de wijk en ze nemen soms zelfs de fiets om buiten de wijk naar de markt te gaan.

Natuurlijk had niet iedereen een fiets of verdient genoeg om een fiets aan te schaffen. Daarin is voorzien met een fietsfonds, waarvan zestig bewoners gebruik maken. Bewoners die aan het fonds deelnemen, betalen 10 baht per dag en elke vijf dagen vindt een trekking plaats om voor een bewoner een fiets van 3.000 baht te kopen.

Ook kinderen hebben de fiets ontdekt. Een 12-jarige leerling spaarde haar schooltoelage op om haar eigen fiets te kopen. ‘Fietsen is leuk’, zegt ze. ‘En ik word er actief van.’ Bijkomend voordeel, zegt Nawatcharasit van het buurtcomité: Kinderen worden gestimuleerd te sparen, ze leren de waarde van geld en ze zijn zuiniger op hun fiets omdat ze die zelf betaald hebben.

Fietsen in Wat Kho Non: Hoogleraar Thongchai, voorzitter van de Thailand Cycling Club, hoopt dat nog meer woonwijken zich bij het programma zullen aansluiten. ‘Het programma heeft ertoe geleid dat mensen kritisch gaan nadenken over hoe fietsen kan helpen tijd en geld te besparen, daar de fiets het meest betrouwbare vervoermiddel is.’

Hij schetst nog meer voordelen: ‘Fietsen biedt een kans de wereld vanuit een andere hoek te bekijken en het kan ook de relatie tussen buurtbewoners versterken omdat mensen die fietsen, met elkaar praten.’

Nawatcharasit heeft er bij de regering op aangedrongen het aantal fietspaden uit te te breiden, want die liggen nu voornamelijk in toeristische bestemmingen. Hij wil dat ze vooral in de binnenstad worden aangelegd.

De grootste uitdaging voor de fietslobby is de houding van mensen ten opzichte van fietsen te veranderen. Dat gaat niet altijd van een leien dakje, erkent Thongchai. Voor sommigen is fietsen te inspannend en uitdroging als het heet is, kan een probleem opleveren. (Foto’s van Pawat Laopaisarntaksin)

Over de auteur