Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 66. Dit aantal is bereikt op vr 5 mei 2017 - 21:11.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Gehaktballen uit Thailand

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Gehaktballen uit Thailand

Bericht van Olivier B Bommel op wo 26 maa 2014 - 10:56

Op de weerpagina van de Telegraaf staat vandaag een recept om gehaktballen uit #Thailand te maken. Als dat geen goede reden is om deze ochtendkrant te kopen is.

#Recept Week het brood in koud water. Pel en snipper de uien. Kneed het gehakt met het brood en de helft van de gember, de ui, het citroengras en de helft van de koriander.  Breng op smaak met zout en peper. Vorm 8-10 gehaktballen.  Breng 300 ml water aan de kook met daarin de wortel, de buitenste bladeren van het citroengras en wat zout en peper.

Braad de gehaktballen rondom bruin. Schep ze  uit het vet. Fruit daar de rode peper in. Samen met de ui  en bestuif met een beetje bloem. Doe er de vers getrokken bouillon van wortels en citroengras bij en nu de  kokosmelk. Leg er de gehaktballen in en laat de saus heel zachtjes 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper. Roer de overige koriander erdoorheen. Serveer met  een lekkere rijst en komkommer in het zuur.

Nodig:
•600 gr half-om-half gehakt
•1 snee oud brood
•2 uien
•1 stuk gember (3 cm, geschild, fijngehakt)
•2 stengels citroengras (binnenste fijngehakt)
•1 bosje koriander (fijn gesneden)
•1 ei
•zout en peper
•1 rode peper
•½ winterwortel, in blokjes
•1 el olie
•2 el boter
•2 el bloem
•400 ml kokosmelk



Bron: Recept van Felix Wilbrink uit de Telegraaf

Olivier B Bommel
Gast


Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum