Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 9 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 9 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Sabai sabai in Lamphun

Ga naar beneden

Sabai sabai in Lamphun

Bericht van Thaise Joop op za 1 nov 2014 - 18:27

Op ongeveer 30 kilometer van Chiangmai ligt Lamphun ลำพูน. Na Chiang Mai is Lamphun de grootste stad van Noord Thailand. De stad is in 1663 opgericht en werd geregeerd door Koningin Chammathewi. Deze  rustige stad wordt omgeven door vele boerderijen en dorpjes. Lamphun heeft een betoverende sfeer en ligt ongeveer 670 kilometer van Bangkok

Lamphun ligt aan de Rivier Kuang en kenmerkt zich door historische overblijfselen, bossen, bergen en prachtige meren..Lamphun is tevens de beroemdste producent van "longans" ,vrucht die op lychee lijkt. Groeit aan altijd groenblijvende bomen tot twaalf meter hoog. Vruchtdragend seizoen eind juli tot augustus. Algemeen wordt geloofd dat het eten van de vrucht de lichaamsenergie bevordert en vermoeidheid verjaagt. Lamyai kan als nagerecht genoten worden met zowel siroop, kleefrijst als tapioca. De vrucht heeft de Westerse benaming 'longan' en de bijnaam 'drakenoog'.

Wat Chamatewi in Lamphun. Uit de 9e eeuw!

Bezienswaardigheden Lamphun
•Tempelcomplex Wat Phra That Lumphang Luang; hier hangt 's werelds grootste gong, en hier is een vijftig meter hoge vergulde pagode te zien.
•Wat Phra That Hariphunchai; is een tempel gebouwd op het complex van Koningin Chama, Koningin van de Mon. Hier kunt u onder meer post-Dvaravati architectuur en twee chedi’s in de Hariphunchai-stijl zien. Het tempelcomplex ligt ten westen van de hoofdweg Chiang Mai naar Lamphun.
Lam Yai Festival: in de tweede week van augustus is hier het Lam Yai Festival: veel fruit, veel bloemen, en natuurlijk een missverkiezing!

•Tak Pha Buddha Footprints; op een kleine heuvel bij Tabon Makop, Amphoe Pa Sang, op 16 kilometer van het dorp, zijn de voetsporen van Boeddha te zien. De legende vertelt dat Lord Boeddha hier zijn voetstappen heeft achtergelaten tijdens een bezoek aan de locale Lawa-stam. Ook zou hij zijn saffraankleurige kleding te drogen hebben gelegd op een rots. U kunt nog een stukje van zijn kleed en zijn voetstappen gaan bekijken.
•Ku Kut Pagoda of Wat Chamma Thewi (Swan Changkot Chedi); Dit klooster is gebouwd in 755 na Christus door Khmer-ambachtslieden. De Chedi is vierkant, zoals ook in India veel chedi’s gebouwd zijn. De chedi is versierd met in totaal 60 Boeddha’s. Relikwieen van Koningin Chammathewi, de eerste Koningin van Lamphun (vroeger Hariphunchai genoemd). De top van de chedi was in eerste instantie bedekt met goud, maar brak later af en verdween spoorloos. Toen heeft de chedi de naam Ku Kut gekregen, wat ‘chedi zonder top’ betekent.
•Doi Khun Tan National Park; hier groeien heel veel bijzondere bloemen en orchideeën. In dit heerlijk rustige park kunt u overnachten in een bungalow, maar ook kamperen is hier mogelijk. Het park ligt op een bergrug grenzend aan de Lampang en Lamphun provincie.

_________________
Verhalen en gedachtes over Thailand
avatar
Thaise Joop

Aantal berichten : 179
Registratiedatum : 11-07-14

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Sabai sabai in Lamphun

Bericht van Khun Peter op zo 1 jan 2017 - 12:35


Sawadee Pee Mai het is nu het jaar 2560 / 2017, en wel het jaar van de Haan. En voor de mensen die in het jaar van de Haan geboren zijn is het misschien een goed idee om de Wat Phra That Hariphunchai in Lamphun onder de rook van Chiang Mai te bezoeken. Dit is namelijk de tempel van de Haan

_________________
ความอิจฉาริษยา คือ การดูถูกตัวเอง Wie jaloers is op een ander, verlaagt zichzelf
avatar
Khun Peter

Aantal berichten : 356
Registratiedatum : 25-08-14

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum