Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Flinke portie pesticiden binnen krijgen met Thaise groenten

Go down

Flinke portie pesticiden binnen krijgen met Thaise groenten

Bericht van lodewijk Kuis op vr 27 maa 2015 - 10:22


Weet wat je eet: Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat de Thais fors met pesticiden spuiten in de Thaise landbouw en tuinderij en dat werd weer eens bevestigd door een onderzoek van het Chulabhorn Research Institute, wat dus geen verrassing is.

Kaprao (basilicum) spande de kroon, in 62,5 procent van de onderzochte monsters werd de MRL maximum residue limit van het ministerie van Volksgezondheid overschreden. De onderzochte producten kwamen van supermarkten (Tesco Lotus, Big C, Makro) en dagmarkten, waaronder  ook producten met het Q-label, die geacht worden veilig voor de consumptie te zijn.

Verder was er het een en ander mis met Chinese kale, Chinese morning glory, Chinese mustard green, mini aubergine, cucumber en red chilli. Alleen de Chinese cabbage en cabbage waren in orde.

Maar de resultaten waren wel beter dan vorig jaar. Vorig jaar was de helft van de Q-producten verontreinigd, dit jaar "slechts" 20 procent. Bron: Bangkok Post (klik)

Tags: #Groenten #Kruiden #pesticiden

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 1997
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Go down

Re: Flinke portie pesticiden binnen krijgen met Thaise groenten

Bericht van vanburen69 op wo 10 aug 2016 - 10:27


Pesticiden zijn een grotere doodsoorzaak dan motorongelukken of gebruik van (te) veel alcohol.Weet je nog de de doden in het Downtown inn hotel in Chiang Mai? Die zouden uiteindelijk slachtoffer zijn geworden van wat te ruimschoots gebruikte anti insectenspray...
Wat we volgens mij weleens vergeten; als binnen de EU een bepaald pesticide niet meer gebruikt mag worden, dan worden de magazijnen hier leeggehaald en o.a. op de boot naar Thailand gezet, daar worden ze dan zonder duidelijke instructies of zonder de gebruiksaanwijzing te vertalen op de Thaise markt gedumpt. Als je tegen een Thai vervolgens zegt dit is goed spul voor je gewassen (een bepaalde hoeveelheid) dan denkt die Thai, dan zal dit nog veel beter zijn ( te grote hoeveelheid). Dit veroorzaakt een hoop problemen er zijn rapporten van grote aantallen boeren in de Isaan die ten gevolge van verkeerd gebruik van pesticide steriel zijn. Dat wij vervolgens de grenzen sluiten voor groenten met teveel aan bestrijdingsmiddelen, die we er zelf hebben gedumpt, getuigd van een enorme hypocrisie...
avatar
vanburen69

Aantal berichten : 77
Registratiedatum : 07-08-16

Terug naar boven Go down

Re: Flinke portie pesticiden binnen krijgen met Thaise groenten

Bericht van Khun Peter op do 11 aug 2016 - 9:36

Het Chiang Mai Death Hotel noemde men het. Waar moet je nu overnachten als je van een beetje spanning houd? Want voor Thailandgek leden die graag in dit hotel willen logeren , helaas dat kan niet meer.
De doodsoorzaak van gasten in het Downtown Inn Hotel in ChiangMai was Chloorpyrifos :

http://nl.wikipedia.org/wiki/Chloorpyrifos

_________________
ความอิจฉาริษยา คือ การดูถูกตัวเอง Wie jaloers is op een ander, verlaagt zichzelf
avatar
Khun Peter

Aantal berichten : 353
Registratiedatum : 25-08-14

Terug naar boven Go down

Re: Flinke portie pesticiden binnen krijgen met Thaise groenten

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum