Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 6 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 6 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Protesten in Songkhla en Krabi tegen nieuwe kolencentrale

Reageren

Ga naar beneden

Protesten in Songkhla en Krabi tegen nieuwe kolencentrale

Bericht van lodewijk Kuis op ma 27 jul 2015 - 10:42


De politie in Songkhla neemt het zekere voor het onzekere. Ze sturen ongeveer 400 man naar een openbare hoorzitting vandaag over de voorgenomen bouw van een kolencentrale in het district Thepha. De gouverneur van Songkhla heeft samenscholingen verboden. Het hoofd van de politie in Songkhla hoopt dat de tegenstanders van de centrale zich zullen beperken tot het uiten van hun mening. Maar als problemen gaan veroorzaken, wordt er direct ingegrepen. De politie krijgt daarbij versterking van het leger. In Songkhla staat al een centrale van 1.600 MW, gestookt op bunkerolie en aardgas. De opgewekte elektriciteit is meer dab voldoende voor de zeven zuidelijke provincies, dus een nieuwe centrale is niet echt nodig.

In Krabi waren er protesten tegen de bouw van een kolencentrale maar nu zijn ook bewoners in Songkhla tegen de bouw van zo’n centrale in Thepha. Dit district heeft de ‘best bewaarde natuur’ van alle zestien districten in de provincie, zeggen ze. Boeren en vissers volgen de islamitische halal regels door geen chemicaliën te gebruiken. Het gebied heeft dan ook een goede reputatie op het gebied van de organische landbouw.

Tot gisteren waren er nog zwart-wit foto’s van Roengrit en zijn broer Roegnchai Kongmuang te zien die ze in februari van de dorpelingen van  Mae Moh maakten, in het Bangkok Arts and Culture Centre. De tentoonstelling had de passende naam uch uch , Dark Side of the City. Ze tonen de lichamelijke ellende van de dorpelingen die bij een kolenmijn en onder de rook van een kolencentrale wonen. De 84 zwart-wit portretten vormen een harde confrontatie tussen bezoekers en Mae Moh-inwoners, allen in dramatisch  zwart wit gefotografeerd.

Tags: #Songkhla #Krabi #kolencentrale #Halal

Boven: An image from ‘Dark Side Of The City’. Photo by Roengrit and Roengchai Kongmuang

http://www.bangkokpost.com/lifestyle/art/633264/waiting-to-exhale

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2045
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Dorp moet wijken voor kolencentrale

Bericht van Little Thai princess op vr 15 jan 2016 - 2:23


Protesten van ruim driehonderd moslims in het dorp Khlong Pradu (Songkhla) tegen het feit dat ze moeten vertrekken om plaats te maken voor een kolencentrale, die dichtbij de dorpsbegraafplaats is gepland. Ze klagen dat ze dadelijk ver van de graven van hun voorouders moeten wonen. ‘De ontruiming breekt hun hart’, schrijft de columniste van de Bangkok Post.

De geplande kolencentrale in Krabi wordt op een begraafplaats gebouwd.

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 587
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum