Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Bhumibol oktober 1960 in Nederland

Ga naar beneden

Bhumibol oktober 1960 in Nederland

Bericht van khunrob op vr 26 jul 2013 - 0:12

Van maandag 24 t/m donderdag 27 oktober 1960 bezochten de Thaise koning Bhumibol en koningin Sirikit Nederland.

Het was een van de veertien landen die het Thaise vorstenpaar zou aandoen op hun rondreis van een half jaar door de wereld. Het Thaise Koninklijke gezelschap arriveerde maandag 24 oktober met de Koninklijke trein op het Staatsspoor in Den Haag voor een staatsbezoek van vier dagen aan ons land.

Hier werden ze welkom geheten door Koningin Juliana, Prins Bernhard en de prinsessen Beatrix en Irene. Per koets reden ze naar Paleis Huis ten Bosch, onderweg toegejuicht door kinderen die met Thaise vlaggetjes zwaaiden. In de middag bracht het Thaise vorstenpaar een bezoek aan Amsterdam. Hier werd een krans gelegd bij het Nationale Monument op de Dam en werden in het Rijksmuseum de verzameling oude Nederlandse schilders-kunst bekeken maar ook het schilderij van Ayuthaya, de oude hoofdstad van Siam, trok de belangstelling van de Thaise koning.

De tweede dag werd de Thaise ambassade in Den Haag aangedaan waar ook een delegatie van de Thaise gemeenschap in Nederland aanwezig was. De Thaise koning kreeg hier zijn portret te zien dat geschilderd was door een Nederlandse kunstenaar. Daarna werd er een bezoek gebracht aan het Waterloopkundig laboratorium In Delft waar uitleg werd gegeven over de uitbouw van een haven in de Noordzee voor super schepen.

Bezoek koning Bhumibol aan Nederland vijftig jaar geleden Stadhuis en het Rode Kruis hospitaalschip ‘Henry Dunant’ .Te voet begaven ze zich van het schip naar de Euromast om er te genieten van het prachtige uitzicht over de haven waar juist de Statendam uitvoer. De dag werd besloten met een galasoiree in het Kuhrhaus in Scheveningen. Op de derde dag werd het zuiden van Nederland bezocht.

Per vliegtuig arriveerde de Thaise Koning en Koningin op de vliegbasis Eindhoven om daarna door te rijden naar Bergeijk waar de melkfabriek werd bezocht. Hier liep het hele dorp uit om het Thaise vorstenpaar te begroeten. In de middag werd een bezoek gebracht aan Philips in Eindhoven. Hier werd het vorstenpaar getoond hoe de gloeidraden voor lampen en Electro buizen werden vervaardigd. Deze zouden later ook in Thailand geproduceerd zouden worden.

De vierde, en tevens laatste dag, was gereserveerd voor een bezoek aan het Vredespaleis in Den Haag. Hier werden de vorstelijke gasten ontvangen door het voltallige Internationale Hof van Justitie. In de middag vertrokken de Thaise Koning en Koningin vanaf de vliegbasis Ypenburg met een Fokker Friendship naar België voor een staats-bezoek aan dit land.

✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ♥♥ ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ ░L░O░N░G░░L░ I░V░E░░T░H░E░░K░I░ N░G░ ˚ ✰*
/ \ ˚. ★ *˛ ˚♥♥* ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ ♥♥ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚ ♥♥” ✰
Exclusief: Video Thailand's King Bhumibol Adulyadej


Thailand's King Bhumibol Adulyadej discusses the 1946 shooting of his brother Ananda Mahidol in this clip from the 1980 BBC documentary "Soul of a Nation"


Thailand's King Bhumibol Adulyadej and Queen Sirikit Kitiyakara discuss the monarchy in this clip from the 1980 BBC documentary "Soul of a Nation".

Tags: #Koning #Bhumibol #Sirikit #Nederland


Vond je het schrijven over geschiedenis interessant? Lees dit dan ook:

 1. Tot de middeleeuwen
 2. Middeleeuwen tot 1900
 3. Jaren 1900 tot ongeveer 1946
 4. Thaise kunststijlen door de eeuwen heen
 5. Commentaren geschiedenis
avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2045
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum