Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 13 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 13 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Bescherm alstublieft de bryde’s walvis, ze hebben dat nodig

Ga naar beneden

Bescherm alstublieft de bryde’s walvis, ze hebben dat nodig

Bericht van lodewijk Kuis op ma 7 sep 2015 - 0:52

In Thailand zijn er verschillende plaatsen om walvissen te zien. Als het een beetje meezit wordt de Bryde walvis de 16e beschermde diersoort van Thailand en zal tevens worden opgenomen in de Wildlife and Conservation Act van 1991. 30.000 personen hebben al een petitie getekend waar hierop wordt aangedrongen. De Visserijdienst is bereid het kabinet een voorstel voor te leggen.

De maximale lengte van de Bryde’s walvis is 15 meter. Een kalf van de Bryde’s walvis is ongeveer 4 meter lang en weegt bij de geboorte al 650 kilo. Zodra ze volwassen zijn is het gemiddelde gewicht ongeveer 12 ton. De draagtijd van een kalf is bijna een jaar en eens in de 2 jaar wordt er een Bryde’s walvis kalf geboren. De gemiddelde leeftijd van deze walvissoort is ongeveer 40 jaar en dat is niet heel oud voor een walvis. Bryde’s walvissen eten vooral kleine vissoorten.

De tijd dringt want in de Golf van Thailand en de Andaman zee zwemmen 65 brydes; 15 gingen de afgelopen vier jaar de pijp uit, waaronder enkele kalveren. Doodsoorzaak: menselijke activiteiten en visnetten. Volgens maritiem deskundige Thorn Thamrongnawasawat is het hoog nodig het dier op de lijst van bedreigde dieren te plaatsen. Een diersoort wordt als bedreigd beschouwd als het sterftecijfer 5 procent bereikt.

De bryde is het grootste dier van Thailand, viermaal de grootte van een olifant. Thorn wil de walvis de held van de Golf van Thailand maken. ‘Wij Thais hebben Bryde’s whales. Dus waarom zouden we gek op panda’s moeten zijn? We kunnen van de Bryde’s whale een symbool maken en een mascotte voor het ecotoerisme.’ (Bron: Bangkok Post)

Tags: #bryde #walvis

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2342
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum