Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Sloop 54 huizen bij Wat Kalayanamit

Reageren

Go down

Sloop 54 huizen bij Wat Kalayanamit

Bericht van Jacques van Teylingen op vr 11 sep 2015 - 10:23

Het complex van Wat Kalayanamit is gebouwd in de regeerperiode van koning Rama III, tussen 1824 en 1851 en staat bekend als beschermd erfgoed. De sloophamer ging woensdag al in de eerste woning, vervolgens zullen er nog eens 53 woningen bij Wat Kalayanamit op last van de rechtbank gesloopt. De bewoners mochten er van de vorige abt wonen, maar de huidige abt zegde de huurcontracten op. De bewoners vragen de Sangha Council om de abt, met wie ze nu problemen hebben, over te plaatsen. De problemen zijn ontstaan toen de bewoners het Fine Arts Department (FAD) influisterde dat de abt historische gebouwen op het tempelterrein liet slopen en vervangen door nieuwbouw. De abt sloeg terug door hen de huur op te zeggen.De bewoners met hun gezinnen hopen dat ze er tot het eind van het schooljaar mogen blijven wonen, zodat de kinderen niet ver hoeven te reizen nadat ze verhuisd zijn, of er naar hun geluisterd word liet de Bangkok Post niet weten.

De huidige abt van Wat Kalayanamit wil het terrein het liefst renoveren, maar de Wat Kalayanamit valt onder monumentenzorg. Een historisch 150 jaar oude klokken toren en enkele monniken verblijven waren al gesloopt zonder toestemming. Het departement van Fine Arts (FAD) heeft toen snel borden opgehangen dat veranderingen, renovatie of sloop van gebouwen verbiedt. De abt liet zich niet gek maken en dacht toen aan sloop van de 54 huizen naast Wat KalayanamitTags: #Tempel ##Wat-Kalayanamit #Thon-Buri

_________________
Ben je ook zo gek op Thailand?
avatar
Jacques van Teylingen

Aantal berichten : 114
Registratiedatum : 30-07-13
Leeftijd : 44

Terug naar boven Go down

Re: Sloop 54 huizen bij Wat Kalayanamit

Bericht van Little Thai princess op di 15 sep 2015 - 8:04

Wat Kalayanamit heeft het recht om de 57 huizen bij de tempel te slopen volgens de rechter. Maar nu komt het, een achterkleinkind van de oorspronkelijke eigenaar van grond zegt dat zijn familie het land aan de tempel ter beschikking heeft gesteld onder voorwaarde dat de huurders mochten blijven en de huur aan de tempel overmaakten. De advocaat van de familie bereidt een rechtszaak voor. Men mag wel haast gaan maken, want de tempel is de huisuitzettingen aan het versnellen.

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 584
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Go down

Re: Sloop 54 huizen bij Wat Kalayanamit

Bericht van Ron Pattaya op vr 16 okt 2015 - 11:35

Vandaag gaat de sloophamer in de woning van een van de omwonenden van Wat Kalayanamit (Bangkok). De bewoonster moet versneld vertrekken omdat ze een petitie heeft ondertekend waarin om het vertrek van de abt wordt gevraagd. De abt wil alle 54 bouwwerken slopen; twaalf werden al eerder gesloopt. De controverse dateert van 2003 toen de tempel een nieuwe abt kreeg. In 2006 beëindigde hij alle huurcontracten. De rechtbank heeft toestemming verleend voor de huisuitzettingen.

_________________
Thailandgek.com voor iedereen met de ‘Thaise koorts’
avatar
Ron Pattaya

Aantal berichten : 159
Registratiedatum : 01-08-13
Woonplaats : Pattaya

Terug naar boven Go down

Re: Sloop 54 huizen bij Wat Kalayanamit

Bericht van Jacques van Teylingen op vr 27 nov 2015 - 20:32


Het Fine Arts Department en de abt van #Wat-Kalayanamit in #Bangkok gaan gezamenlijk een restauratieplan opstellen. Gisteren sprak de nieuwe FA directeur-generaal met de abt, die in 2003 de leiding van de tempel kreeg en 22 als monument geregistreerde bouwsels zoals paviljoenen en beelden heeft laten slopen.

Bovendien heeft de abt die niet zo van naastenliefde is 54 huizen bij de tempel met de grond gelijk laten maken. Van de zeven resterende huizen is vorige week water en elektra afgesneden.

Adviezen voor de restauratie gaan gegeven worden door experts in architectuur, landschapsarchitectuur, bouwkunde en antropologie. Als eerste wordt de rommel opgeruimd die is achtergebleven na de sloop van twee paviljoens op last van de vorige FA directeur-generaal. Daarna worden moderne paviljoens gesloopt die detoneren met de in Chinese stijl gebouwde vihara van de tempel.

_________________
Ben je ook zo gek op Thailand?
avatar
Jacques van Teylingen

Aantal berichten : 114
Registratiedatum : 30-07-13
Leeftijd : 44

Terug naar boven Go down

Re: Sloop 54 huizen bij Wat Kalayanamit

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum