Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Verslag Dag 1: Khao Sok National Park

Ga naar beneden

Verslag Dag 1: Khao Sok National Park

Bericht van khunrob op do 17 sep 2015 - 11:03

Reis Met Een Glimlach - Deel Je Ervaring. In het Forum kunt u ervaringen uitwisselen, vragen stellen, reisgenoten ontmoeten en vragen van andere reizigers beantwoorden!

Heb je wel eens in een tent in Thailand geslapen?
Wij wel en wij kregen een 2 persoons- luxe tent een copy zoals in Afrikaanse safarikampen, voorzien van o.a. elektrisch licht, en een heuse badkamer aan de achterzijde van gewoon steen .Wij kozen ervoor om met de trein van Bangkok naar het zuiden te reizen en terug te vliegen met Thai Airways. Ruim op tijd kwamen we aan op het Hualampong treinstation. Daar ons Chinatown hotel er 10 minuten vandaan was, en we wilden genieten van het oude station. Na wat video opnamen gingen we boven op het balkon in de grote hal zitten bij Canyon Caffee, en onder het genot van een kop koffie keken we naar de aankomende en vertrekkende passagiers.

Een kaartje voor onze slaapcoupé hadden we al in onze broekzak, lekker makkelijk. Op het perron stond de Thaise NS medewerker fanatiek met een grote groene vlag te zwaaien. Hij blies op zijn fluit, en de trein kwam langzaam in beweging. We hadden een prima privé coupe, die je op slot kon draaien. Tijdens 1 van de stops, kwam er limonade en bier verkoper langs, maar we sloegen zijn aanbod af.De trein kwam ditmaal sneller in beweging dan voorheen, de verkoper die geen tanden had, liep snel als hij kon naar de nog openstaande deur, en sprong eruit, terwijl de trein al een aardige vaart had. Die was dus illegaal aan boord gekomen, en moest maken dat hij weg kwam, de kaartcontrole kwam er namelijk aanlopen. De conducteur keek naar mijn kaartje en daarna naar het bordje 1e klasse boven de deur. Alles was prima in orde, en met een glimlach liep hij verder. De trein slingerde zich een weg door het groene landschap en dat is het echte genieten.Helemaal als je voor je zelf, net als wij, een cola-mekong inschenkt. Toen kwam er een aardige vrouw met een menu kaart de bestelling opnemen voor het trein diner.

Voor het geld hoef je het niet te laten, dus we gaven onze bestelling door. Om klokslag 20.00 uur werd er op onze coupe geklopt, daar was onze bestelling. De bestelling stond op een dienblad, en de schaaltjes waren afgedekt met huishoudfolie. We verwijderden de folie, en er drong meteen een heerlijke hongerig makende geur door de coupe. We hebben genoten van o.a. Thaise rode curry met kip, cashewnoten met kip en kip-laab (kippengehakt thaise stijl ) We aten bijna alles op, en met uitgebolde buiken namen we weer plaats in onze trein zetel. Later op de avond liepen we naar de wc, en vervolgens brachten we onze vochthuishouding op het juiste peil met een smakelijke mekong-Cola.

De conducteur klopte aan, en hij toverde in enkele minuten onze coupe om in een mini slaapkamer. We sliepen daarna heerlijk , en we hadden de wekker op mijn mobieltje gezet, om vlak voor Surat Thani genoeg tijd te hebben om ons op te frissen en alles weer in te pakken. We hadden geen ontbijt in de trein, dat was niet mogelijk. Om 03.30 liep de wekker af, daar volgens de trein ticket we om 04.00hr uur aan zouden moeten komen.

Helemaal fris en met bagage stapte we uit de coupe, en meteen kwam de conducteur naar ons toe met een vraag: Waar we naar toe gingen. Hij hoorde ons aan, en maakte ons duidelijk dat we iets aan de vroege kant waren. We zouden pas om 06.00 uur moeten uitstappen. We draaiden ons direct om, en sprongen weer in bed, dit keer met onze kleren aan. Nadat we weer de wekker hadden gezet, sliepen we direct.

Bonk bonk bonk hoorde ik, lag ik te dromen en bonkte mijn hoofd van de mekhong-cola? Nee, de conducteur stond op onze deur te bonken, en was 05.30, we reden het station in. Over 5 minuten moesten we er uit. Wij hadden onze kleren al aan.[hadden we om 4 uur aangehouden.] In de smalle gang, stonden de overige passagiers al standby met hun bagage.

We stapten uit de trein, en er stonden een gids en chauffeur te wachten, die ons naar de mini-van brachten. Er werd nog gevraagd, of wel wilden ontbijten, maar dat wilde we niet. We reden door het schemerlicht, en toen het licht werd kwamen we aan in Elephant Hills Safari Camp. In het midden van het kamp is het semi-open restaurant. Tevens een meeting plaats voor de gasten. We kregen onmiddellijk onze suite...oeps.....tent aangewezen. Alles erop en aan, het zag er beter uit, dan sommige hotel kamers, en zeker niet te warm. Er was zelfs een kluisje in de badkamer.

Voor de luiaards hingen er buiten 2 hangmatten. Maar er stonden ook 2 rieten zetels voor de ingang van de tent. We kregen een ontbijt aangeboden, dat vonden we heerlijk we hadden inmiddels wel honger gekregen. En fijn vond ik dat er een koffie hoek was, waar je de hele dag door koffie, thee of chocolade gratis mocht drinken.

Met een avontuurlijk uitziend terreinvoertuig, reden we om 9.30uur naar het nabij gelegen olifanten camp. Daar stond een flinke dame op ons te wachten met de naam Puki. Echte liefde gaat door de maag, we kochten een mand met ananas, bananen, watermeloen, en bamboescheuten. En Wilma mag eigenhandig de etenswaar in de gretige slurf stoppen.Je raad het zeker al, Puki was een heuse olifant, waar we bovenop zaten, waarmee we door een prachtige omgeving zouden lopen. Genietend maakte we video en foto opnames.

Inmiddels is het 13.15 uur terwijl we aan het rusten waren in de tent, het is nu tijd voor een avontuurlijke kanotocht op de Sok rivier voor luie mensen. We kregen een brede een zeer stabiele opblaas kano aangewezen, inclusief een Thaise peddelaar. Zo kan je heerlijk genieten van de jungle, en heb je nauwelijks met geluid te maken, peddelde de Thaise jongeman verder. Plots hield hij in, en ging langzaam tot bijna aan de kant. Hij wees ons een slang van bijna 5 meter aan, die daar aan wal rond kronkelde, prachtig om dit zonder gevaar in zijn eigen omgeving te mogen aanschouwen.

Als passagiers hoefden we alleen maar te genieten en als er iets bijzonders te zien is, zoals de genoemde slang, dan heeft onze Thais peddelaar dat al lang gezien en eerder gezien met zijn geoefende ogen en zorgt dat wij er een goede kijk op hebben, en door de kano in de juiste richting te peddelen. De tocht stroomafwaarts op de Sok wordt halverwege onderbroken voor het nuttigen van Thee , en aan een overhangende tak, waar een dik touw aanhangt, kan je voor Tarzan spelen, vanaf de wal in de sloot. Bij het eindpunt wacht het terreinvoertuig dat ons vervoert naar de visvijver een paar kilometer verderop. Dit stond niet in het programma, maar we wilden iets extra's, en vervolgens hebben we nog een heel aparte apentempel bezocht.

Het terreinvoertuig bracht ons en de lieve Thais gids terug naar het Camp. Opfrissen en wat chillen, vervolgens naar het restaurant midden in het camp. Er zaten al wat andere reizigers te babbelen over wat men allemaal had meegemaakt hier. Er werd toen het donker werd een film over Khao Sok en zijn dieren gestart op een groot bioscoop scherm om 19.00 uur. Toen de film eindigde om 19.30 uur, kregen we een kleine Thaise kook demonstratie, die goed in de aarde viel bij ons en onze mede reizigers. Etenstijd 20.00 uur, met een hongerige maag liepen we naar het zeer uitgebreide buffet.

Er stonden smakelijke gerechten en toetjes, maar ook lieten de frieten zich door sommige reizigers goed smaken. Om 20.30 hr start er een leuke show. In de omgeving zijn diverse scholen, elke avond treed er een groep kinderen van 1 van de scholen op. Dus elke dag een andere voorstelling. Leuk en zeer vermakelijk om te zien is het optreden van de staff. Je kan de show bekijken onder het genot van een drankje, er is uitgebreide bar met sterke drank. Er word echter niets gevraagd of opgedrongen, dus alles even relaxed, dus zelf bestellen.     Next: Verder lezen  Khao Sok


Video 1- Trein van Bangkok naar Khao Sok National Park - dag 1

Trefwoorden: #Khao-Sok #tent #Trein #Surat-Thani

-Terug geplaatst verslag februari 2009-

_________________

"Reis met een glimlach, deel u ervaring"

Boek nu via  de Thailand Gek Club de mooiste hotels in Thailand met hoge kortingen. In samenwerking met Agoda bieden wij U de goedkoopste hotels van Thailand aan.

avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2068
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verslag Dag 1: Khao Sok National Park

Bericht van Khun Peter op za 2 jul 2016 - 4:53

Zeer de moeite waard om in die prachtige tenten te slapen, maar ook Khao Sok en de Lake met zijn huisjes op het stuwmeer is geweldig.

_________________
ความอิจฉาริษยา คือ การดูถูกตัวเอง Wie jaloers is op een ander, verlaagt zichzelf
avatar
Khun Peter

Aantal berichten : 357
Registratiedatum : 25-08-14

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum