Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 14 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 14 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Vurige kolen op iemands hoofd stapelen

Reageren

Ga naar beneden

Vurige kolen op iemands hoofd stapelen

Bericht van lodewijk Kuis op za 3 okt 2015 - 11:08

Het lijkt soms wel of de Thaise autoriteiten nog nooit van klimaatverandering hebben gehoord, want ze blijven maar vasthouden aan kolencentrales’, aldus Wasant Techawongtham die ooit de voorpagina van de Bangkok Post haalde. Een 46-jarige Thai die bij kolencentrale Mae Mo แม่เมาะ in Lampang woont is woensdag aan een longziekte overleden. Zijn familie denkt dat hij het slachtoffer is van de luchtverontreiniging die de centrale veroorzaakt. Bewoners in Lampang hebben gisteren gedemonstreerd tegen de huidige bruinkoolmijn in Ngao en de toestemming voor een nieuwe mijn van 1.500 rai.

(Bangkok Post/Greenpeace photo)

Zo’n tweehonderd dorpelingen verzamelden zich bij het districtskantoor van Ngao, de voormalige woonplaats van Thailandgek Printen en eisten dat de regering een eind maakt aan de mijnbouw die schadelijk is voor hun gezondheid en het milieu. De bewoners verzetten zich al sinds 2010 tegen de mijn, maar Thailand kan volgens de minister niet zonder kolen. Eerder dit jaar kwam een eind aan een rechtsgang van 10 jaar van 130 omwonenden. Zij hebben een compensatie van 25 miljoen baht ontvangen voor de gevolgen voor hun gezondheid van de vervuilende centrale._________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2041
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Vurige kolen op iemands hoofd stapelen

Bericht van s-park op za 3 okt 2015 - 12:23

De EGAT -Energy Generating Authority of Thailand- is een buitengewoon machtige organisatie. Alle energieopwekking in heel Thailand valt onder haar, dus niet alleen de kolencentrales, maar ook b.v. de talloze generatoren in stuwdammen. De EGAT -evenals veel andere van dit soort giganten- wast de handen in onschuld bij calamiteiten en heeft een zeer lange juridische adem bij claims zoals hierboven omschreven. Er loopt bij mijn weten ook nog een conflict waarbij de EGAT onder een andere naam veel land opkocht, zogenaamd t.b.v. een landbouwproject. Toen de aap uit de mouw kwam, bleek dat met er bruinkool wilde gaan winnen en dus het landschap verwoesten. Via via heeft de EGAT ook belangen bij de bouw van een zeer omstreden stuwdam in de Mekong rivier in Laos.
Zie ook: http://www.nationmultimedia.com/national/Egat-ordered-to-limit-Mae-Moh-impact-30253804.html
avatar
s-park

Aantal berichten : 421
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Amsterdam

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum