Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Herdenking slachting van 6 oktober 1976

Ga naar beneden

Herdenking slachting van 6 oktober 1976

Bericht van Little Thai princess op wo 7 okt 2015 - 11:33

Zo'n 150 nabestaanden en overlevenden van het bloedbad van studenten op 6 oktober 1976 op de Thammasat universiteit มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์. hebben gisteren de slachtoffers herdacht. Ze legden bloemen bij een boom waar destijds een student werd dood geknuppeld en opgehangen door een woedende menigte, terwijl politie en soldaten de campus bestormden.Eerste Minister Thanom Kittikachorn werd later gedwongen af te treden na de  slachting van pro-democratiestudenten. Thanom werd bekend als één van de zogenaamde "Drie Tirannen" van Thailand. Er brak een economisch en politiek onzekere tijd aan voor Thailand. Pas in 1983 werden er weer vrije verkiezingen gehouden.

(Bloemen voor de nabestaanden, foto Bangkok Post)

Volgend jaar zal het de 40ste herdenking zijn, sommigen slachtoffers werden toen verkracht, opgehangen of verbrand. Mr Thongchai leidde de stoet met tientallen mensen, ze liepen van de  universiteit naar een nabijgelegen tamarindeboom op Sanam Luang tegenover Wat Mahachat en legde bloemen neer bij de Chulalongkorn Universitijt waar student Wichitchai Amornkul werd doodgeslagen.

Een studentenleider uit die tijd zei aan het eind van een ochtendritueel op de Tha Prachan campus dat over de gebeurtenissen in 1976 uitgebreid gediscussieerd dient te worden. ‘Sommige machtsdragers zijn bekrompen en willen niet dat er gepraat wordt over dat bittere hoofdstuk van de geschiedenis. Wat voor samenleving hebben we in Thailand die mensen toestaat hun straf te ontlopen?’ Zelf zat hij destijds twee jaar gevangen.

Een 86-jarige vrouw, die zichzelf Pa Lek (Tante Lek) noemt en de moeder is van een omgekomen student , en die elk jaar een speech houdt, kwam deze keer niet aan het woord omdat de Thaise autoriteiten haar een spreekverbod hadden opgelegd. ‘Mijn zoon is gedood. Hoe kan ik in vrede rusten als de waarheid nog steeds niet boven water is gekomen.


Trefwoord(en) #Thammasat-Universiteit

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 629
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum