Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Vegetarisch Festival thetsakaan kin jae

Ga naar beneden

Vegetarisch Festival thetsakaan kin jae

Bericht van lodewijk Kuis op za 10 okt 2015 - 22:53

Het is bijna vastentijd volgens Chinees gebruik. En gewoonlijk wordt dan het Vegetarisch Festival genoemd. Dit negen dagen durende feest wordt het uitbundigst gevierd in Phuket, maar is ook populair in andere streken en zelf in Chinatown's Yaowarat Road in Bangkok, en over heel Thailand plaatsen restaurants gele vlaggetjes เทศกาลกินเจ met rode Thaise en Chinese opschriften om aan te geven dat ze vegetarisch voedsel serveren, je moet dit echt eens uitproberen, wie weet vind je het lekker, ik wel!

Men gelooft dat de geest en ziel gezuiverd worden door zich te onthouden van het consumeren van vlees. Gelovigen komen samen om te helpen bij het schoonmaken van geestenschrijnen en branden kaarsen om de komst van negen engelen voor te bereiden. Om hun tegenwoordigheid te symbolizeren worden negen lantaarns aangestoken en op een paal geplaatst, die gekend staat onder de naam Ko Teng. Er wordt eveneens een ceremonie gehouden om Yok Ong Song Te te verwelkomen. Deelnemers aan het festival kleden zich in het wit, plaatsen geelrode vaandels, terwijl handelaars kleine altaren oprichten vóór hun zaak. Toeristen hebben ook meestal witte kleding aan! Dus kijk in je kledingkast.

Op de zesde dag van het festival in Phuket gaat dit gebruik gepaard met optochten waarbij spiritistische media in trance zichzelf kastijden d.m.v. onder andere piercing van bepaalde lichaamsdelen en het lopen over hete houtskool. Andere deelnemers lopen gebogen over een aantal kaarsjes terwijl ze een stempel met rode Chinese tekens op hun rug ontvangen. Gedurende het festival worden massaal voetzoekers gebruikt om het feest met veel lawaai op te luisteren. Op de laatste dag van het festival wordt een godinnen-optocht gehouden.

Het Phuket Vegetarian Festival stond even op losse schroeven i.v.m. de smog, maar de concentratie fijn stof in de zuidelijke provincies, die worden getroffen door smog uit Indonesië, levert geen gevaren meer op voor de gezondheid

Trefwoord(en) #Vegetarisch-Festival #vegetarisch #Phuket

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2279
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum