Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 8 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 8 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Ananda Mahidol veertien jaar en koning van Thailand

Ga naar beneden

Ananda Mahidol veertien jaar en koning van Thailand

Bericht van Khun Peter op za 14 nov 2015 - 23:43

Back to the Future 23-11-1940:  Lausanne: De veertienjarige koning van Thailand. Ananda Mahidol, die met zijn moeder, zijn jongeren broer en zijn zuster in een villa in de nabijheid van Lausanne woont, heeft, zo wordt tenminste beweerd, geen grote interesse voor de politiek en ook niet voor de beweerde spanning tussen zijn rijk en Indochina. Des te meer interesseert hij zich voor technische aangelegenheden en voor leger- en vlootstrategie. Hoewel de Jonge koning reeds weet, dat het spoedig zijn taak zal zijn, een zware verantwoordelijkheid op zich te nemen en het middelpunt van een gecompliceerd hofceremonieel te zijn, is hij toch blij dat hij voorlopig tenminste, deze zaken in handen van den regent en de regering van Thailand kan laten, terwijl hij zijn studie volbrengt en zijn gelukkig leven in Lausanne voortzet.

-Hij heeft nog weinig interesse voor de politiek 23-11-1940-
Hoewel hij bij zijn laatste bezoek aan zijn koninkrijk een radiorede tot zijn volk hield en tijdens een rede tot het Thailandse leger als een koning optrad, leidt hij toch in Lausanne een eenvoudig leven en weigert hij als koning behandeld te worden. Ananda zal waarschijnlijk nog drie of vier Jaar hier blijven, voor zijn studie afgesloten ia. Hij wil later nog een universiteit bezoeken, doch heeft tot dusverre nog geen uitgekozen. In de allernaaste tijd is hij in ieder geval niet van plan naar Thailand terug te keren.

Een goede scholier
De Jonge koning, die tamelijk groot voor zijn leeftijd is, staat iedere morgen om half zeven op, ontbijt dan tezamen met zijn familie en gaat vervolgens met zijn 12-Jarigen broer Bhumibol naar school. Vaak doet hij dat per fiets, of anders worden de broers per auto daarheen gebracht. Op deze school, de Ecole Nouvelle, zijn een groot aantal van zijn schoolkameraden goede vrienden van hem, die hem vaak bezoeken. Zijn broer, is echter zijn beste speelkameraad. Ananda is een goede en vlijtige scholier, zonder ergens bijzonder in uit te blinken. Hij houdt veel van geschiedenis en aardrijkskunde. Hij toont grote  interesse voor de dagelijkse gebeurtenissen, ander hierover echter een eigen mening te uiten. Zijn hele liefde geldt de strategie en hij spreekt gaarne over slagen en veldtochten. Hij kent bijna alle eenheden van alle slagschepen der grote vloten en hij speelt bijzonder graag met nauwkeurige reproducties van oorlogsschepen. Zeer veel tijd besteedt Ananda echter ook aan de techniek.

Rama VIII

Kroontitel van  Ananda Mahidol (Anantha Mahidon), de achtste koning van de  Chakri-dynastie.  Zoon van de broer van de kinderloze koning   Prajadhipok, die in 1935  de abdicerende Rama VII opvolgde. Hij zat echter nog als tienjarige jongen op school in Zwitserland en zou pas na de Tweede Wereldoorlog definitief als Rama VIII naar Siam  terugkeren. In 1946, enkele maanden na zijn terugkeer, werd de jonge koning evenwel doodgeschoten in zijn bed aangetroffen, een mysterie dat nooit officieel werd opgehelderd. Ter nagedachtenis werd de Rama VIII-brug in Bangkok naar deze koning vernoemd.  Hij werd opgevolgd door zijn jongere broer Bhumibol

Tags: #Ananda #Mahidol #Bhumibol

_________________
ความอิจฉาริษยา คือ การดูถูกตัวเอง Wie jaloers is op een ander, verlaagt zichzelf
avatar
Khun Peter

Aantal berichten : 357
Registratiedatum : 25-08-14

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum