Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


De Thaise vlieg industrie heeft rode vlag gekregen

Reageren

Ga naar beneden

De Thaise vlieg industrie heeft rode vlag gekregen

Bericht van lodewijk Kuis op do 3 dec 2015 - 11:55


De US Federal Aviation Administration (FAA) heeft de Thaise luchtvaartsector gedegradeerd van categorie 1 naar categorie 2, omdat die niet voldoet aan alle internationale eisen. Categorie twee betekent overigens dat bestaande vluchten naar de VS wel kunnen doorgaan, maar dat uitbreidingen van routes niet zijn toegestaan. De kans is groot dat Europa deze status zal overnemen. In het ergste geval kan het leiden tot een vliegverbod. De FAA degradeerde de Filipijnen eerder ook naar categorie 2 en vaardigde bovendien een vliegverbod op de VS uit. Vermoedelijk volgt de EU.

De International Civil Aviation Organisation van de VN gaf Thailand eeder al een rode kaart. Het European Aviation Safety Agency maakt op 15 december zijn bevindingen bekend. Doorgaans volgt de EASA de Amerikanen.De Thaise regering wringt zich nu in alle bochten om de schade te beperken. Premier Prayut en andere hoge functionarissen proberen het publiek te kalmeren. Ze zeggen dat de FAA-demotie alleen schadelijk is voor de betrouwbaarheid van de sector, maar niet voor de economie als geheel. Prayut: ‘We moeten ons  verenigen om het probleem op te lossen en het land vrede te brengen.’ Vice-premier Somkid ziet de crisis als ‘een gelegenheid  om ’s lands luchtvaartindustrie te verbeteren’.

Volgens Arkhom zal nog moeten blijken wat de resultaten van de EASA audit zijn, ‘maar die moeten positief zijn’. De research-eenheid van de Siam Commercial Bank heeft daar andere ideeën over, maar ze verwacht wel dat Thai Airways International (THAI) op Europa zal mogen blijven vliegen, omdat ze in het bezit is van de Operational Safety Audit Certification van de International Transport Association. THAI vliegt op twaalf Europese bestemmingen, maar nieuwe routes mogen bij een negatieve beoordeling niet en er mag ook niet met andere types vliegtuigen worden gevlogen. Andere in Thailand geregistreerde maatschappijen vliegen niet op Europa.

Voor THAI komt het allemaal zeer ongelegen. De maatschappij staat onder zware druk omdat ze dit jaar diep in de rode cijfers duikt. Europa is een belangrijke markt, goed voor een kwart van de jaaromzet. Bangkok Airways steunt ook op de Europese markt. De maatschappij heeft zes Europese maatschappijen als code-sharing partner. British Airways en Air France boeken standaard aanzienlijke aantallen passagiers door op binnenlandse en regionale vluchten van de maatschappij

Trefwoord(en) #Thai #EASA

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2045
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum