Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 6 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 6 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Rusland waarschuwt Thailand voor IS

Reageren

Go down

Rusland waarschuwt Thailand voor IS

Bericht van lodewijk Kuis op ma 7 dec 2015 - 18:23

Ineens waren daar berichten over een IS dreiging in Thailand. Moeten toeristen zich zorgen gaan maken? Of valt het allemaal wel mee? De Russische Federal Security Service heeft Thailand gevraagd tien Syriërs in de gaten te houden, die mogelijk banden hebben met IS. Dat is bekend geworden dankzij een naar de media uitgelekte politiememo. Ze zouden in oktober Thailand zijn binnengekomen en naar Pattaya, Phuket en Bangkok zijn gegaan. Mogelijk hebben ze het gemunt op Russische doelen. Vice-premier Prawit heeft de politie opdracht gegeven de tien mannen te zoeken De politie heeft drie Syriërs verhoord, van wie het toeristenvisum is verlopen. Na een verhoor van drie uur zijn ze vrijgelaten. Eén bleek inderdaad geen geldig visum te hebben. Eén heeft een Thaise vrouw; het echtpaar is van plan een restaurant in Bangkok te beginnen en over nummer drie zegt het bericht verder niets. Met een vierde is nog niet gesproken. Wel met zijn Thaise vrouw die heeft verklaard dat ze al tien jaar samenwonen, drie kinderen hebben en een exportbedrijf van vis en rijst naar Libanon runnen.

Foto: Olleke Bolleke in Thailand

Volgens de woordvoerder van Isoc zijn er geen aanwijzingen voor een specifieke dreiging in Thailand; het land is ook niet betrokken bij een bepaald internationaal conflict. Hij ontkent dat er een verband zou bestaan met de bomaanslag bij de Erawan Shrine. ‘De veiligheids autoriteiten doen hun best de publieke veiligheidsdreigingen het hoofd te bieden.’

De Russische reiswaarschuwing is afkomstig van het Russische agentschap ter bescherming van consumenten. Het adviseert de Thaise nieuwjaarsvakantie te mijden vanwege gezondheidsrisico’s. Al eerder waarschuwde Rusland voor Egypte, Turkije en Thailand vanwege veiligheidsrisico’s.

Trefwoord(en) #ISIS #IS

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 1996
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum