Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Dorpelingen graven putten, de rivier Yam droogt op

Reageren

Go down

Dorpelingen graven putten, de rivier Yam droogt op

Bericht van lodewijk Kuis op za 9 jan 2016 - 10:27

De Yom rivier in Phitsanulok is over een afstand van 20 kilometer bij het Bang Keaw dorp in tambon Tha Nang Ngam droog gevallen. Veel huishoudens die van het rivierwater afhankelijk zijn, slaan nu putten in het rivierbed. Ze hebben het water hard nodig voor huishoudelijk gebruik en op hun landbouwgrond.

Een deel van de Yom rivier in de wijk Phitsanulok's Bang Rakam is al opdroogt, waardoor de lokale bewoners gedwongen zijn om putten te graven in de rivier. (Foto van Chinnawat Singha)

De Yom, een zijrivier van de Chao Phraya, is dit jaar sneller droog gevallen dan andere jaren. De autoriteiten verwachten een ernstig tekort aan water in de benedenstroomse provincies. Ook in drie districten in Sakon Nakhon hebben bewoners het heft in eigen handen genomen. Nadat water voor agrarisch gebruik niet meer werd geleverd uit het Nam Phung stuwmeer dat voor 42 procent vol staat, hebben de boeren met zandzakken een dijk aangelegd langs de Phung rivier om water vast te houden voor hun akkers.

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 1996
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Go down

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum