Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Wetenschappers waarschuwen voor wereldwijde verspreiding van dodelijke ziekte

Reageren

Ga naar beneden

Wetenschappers waarschuwen voor wereldwijde verspreiding van dodelijke ziekte

Bericht van lodewijk Kuis op di 12 jan 2016 - 11:31

De ziekte werd voor het eerst vastgesteld bij morfine verslaafden in Birma in 1911, en sindsdien is uitgebreid gevonden in Zuidoost-Azië, met name Thailand, Singapore, Maleisië, Myanmar, Laos, Cambodja en Vietnam, en het noorden van Australië. Tijdens de onafhankelijkheid oorlogen in Vietnam, werden veel gevallen gemeld bij de Franse en Amerikaanse militairen. Melioidosis is een weinig bekende bacteriële ziekte, die vorig jaar 89.000 levens in 79 landen kostte, en ook in Thailand voorkomt. Moeilijk te diagnosticeren, zodat het vermoeden bestaat dat de ziekte in veel meer landen dan de genoemde 79 voorkomt en een dodelijk risico vormt.

Het ministerie van Volksgezondheid wordt in een bericht op het online tijdschrift Nature Microbiology gevraagd de bevolking en gezondheidswerkers voor te lichten. Volgens het Mahidol Oxford Tropical Medicine Research Unit, die betrokken was bij een studie naar de ziekte, is uit research gebleken dat met name mensen die in het Noordoosten in de agrarische sector werken, de ziekte kunnen oplopen. Elk jaar worden tweeduizend Thai besmet en sterft de helft omdat de behandeling te laat begint en door medicijnresistentie. Het sterftecijfer is ongeveer even hoog als dat van tbc.

De symptomen van #melioidosis komen overeen met bloed- en longinfecties. Artsen kunnen alleen een diagnose stellen aan de hand van een kweek in een laboratorium. Vaak zijn artsen zich niet voldoende bewust van de ziekte. Besmetting vindt plaats via de huid, longen of door het drinken van besmet water. Risicogroepen zijn patiënten met diabetes, chronische nierziektes en alcoholici.

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2078
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Wetenschappers waarschuwen voor wereldwijde verspreiding van dodelijke ziekte

Bericht van Ron Pattaya op di 12 jan 2016 - 11:39

@lodewijk Kuis schreef:Besmetting vindt plaats via de huid, longen of door het drinken van besmet water. Risicogroepen zijn patiënten met diabetes, chronische nierziektes en alcoholici.

Wellicht valt de risico groep wel mee, daar expats in Thailand niet drinken en dus geen alcoholicus zijn ....chok dee krap

_________________
Thailandgek.com voor iedereen met de ‘Thaise koorts’
avatar
Ron Pattaya

Aantal berichten : 159
Registratiedatum : 01-08-13
Woonplaats : Pattaya

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Wetenschappers waarschuwen voor wereldwijde verspreiding van dodelijke ziekte

Bericht van Jacques van Teylingen op wo 13 jan 2016 - 2:03

Wat is Thailand bijzonder eng, ik krijg er nachtmerrie's van, in de  zee zitten levensgevaarlijke kubus kwallen en dito vissen, slangen zijn vaak giftig, spinnen kunnen de huid ernstig kapot maken, en soms doodt een olifant een mens zoals deze week weer is gebeurd. Soms schoppen Thais je morsdood. En nu als toetje een bacterie die voorkomt in de grond en in oppervlaktewater en die mensen kan binnendringen.
Lees maar :http://www.medicinfo.nl

_________________
Ben je ook zo gek op Thailand?
avatar
Jacques van Teylingen

Aantal berichten : 114
Registratiedatum : 30-07-13
Leeftijd : 44

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Wetenschappers waarschuwen voor wereldwijde verspreiding van dodelijke ziekte

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum