Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Vrijwilligers van Jungle Aid helpen vier dorpen in de jungle

Ga naar beneden

Vrijwilligers van Jungle Aid helpen vier dorpen in de jungle

Bericht van lodewijk Kuis op vr 22 jan 2016 - 1:28

Echt geweldig werk  van de vrijwilligers van Jungle Aid, samen met de Nederlandse arts in ruste Gerard Smit (70). Ons respect voor de vrijwilligers is enorm en de resultaten zijn verbluffend. Eenmaal per maand bezoeken ze  vier dorpen in de jungle van Prachuap Khiri Khan aan de grens met Myanmar. Ze verlenen medische hulp en verrichten opbouwwerk.

Ze haalde de Bangkok Post met hun goede werk,  want een verslagever bezocht Pa La U Noi, een dorp met tweehonderd etnische Karen. Voor stadsbewoners die wat luxe gewend zijn, is het moeilijk zich een voorstelling te maken van het leven in de jungle, schreef de verslaggeefster. Elektriciteit en leidingwaterzijn er niet te vinden, de bewoners wassen zich in een beekje die door het dorp loopt, ze doen hun behoefte in het bos, en steken olielampen en kaarsen aan wanneer het donker wordt.

Gerard Smit ontfermt zich over twintig patiënten: van peuters tot ouden van dagen. Ze hebben symptomen die het gevolg zijn van slecht sanitair en voeding. Het ontbreken van geboortebeperking en (pre)natale zorg is een behoorlijk probleem, zegt Smit.

De vier dorpen die door Jungle Aid worden geholpen heeft andere dorpen doen beslissen ook om hulp te vragen, maar we lopen al op onze tenen en we hebben meer vrijwilligers nodig’, zegt oprichter Emma Neve.

‘De zwangerschap van jonge vrouwen is zorgelijk. Er zijn veel meisjes die zelfs voor hun menstruatie begint, zwanger raken. Het is echt belangrijk dat ze er iets aan doen, en dat geldt voor zowel mannen als vrouwen.’ De stichting deelt daarom condooms uit en de pil, en probeert andere alternatieve methodes te stimuleren om de bevolking te beperken


website http://www.jungleaid.org
https://www.facebook.com/JungleAid

Trefwoord(en) #Jungle-Aid  #Vrijwilligers #Bergstammen #Karen

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2205
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum