Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Studie onthult beste wegen voor voetgangers

Reageren

Ga naar beneden

Studie onthult beste wegen voor voetgangers

Bericht van lodewijk Kuis op za 20 feb 2016 - 11:01

Welke wegen in Bangkok zijn het meest ‘voetganger-vriendelijk’? Dat heeft de Chulalongkorn universiteit uitgezocht. De top-vijf zijn Ratchawong Road, Chakrabongse Road, Rama I Road, Silom Road en Phra Athit Road. Ze hebben doeltreffende verlichting, een goed plaveisel en ze zijn veilig, levendig en doelmatig.

Silom r. is het meest "voetgangersvriendelijke" volgens een Chulalongkorn University studie. (Foto van Patipat Janthong)

De studie werd uitgevoerd door het Urban Design and Development Centre van de universiteit. Donderdag werden de eerste resultaten bekend gemaakt. Van de 965 onderzochte wegen kregen 134 in 34 gebieden een goedkeuringsstempel, dat wil zeggen: ze hebben de potentie ideale voetgangersroutes te worden wanneer ze behoorlijk worden ontwikkeld.

Kraampjes vormen een bekend obstakel. Verder kun je er niet in de schaduw lopen, voetgangers kunnen er niet schuilen tegen de regen, de verlichting laat te wensen over en het plaveisel is vuil en bezaaid met putten. Het onderzoeksteam wil in de laatste fase in april van het onderzoek enkele plaatsen kiezen voor een pilot om er ideale wandelpaden te ontwikkelen. Daarna gaan de resultaten naar het gemeentehuis._________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2045
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum