Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 66. Dit aantal is bereikt op vr 5 mei 2017 - 21:11.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Het 50-jaar-oude koninklijke vis project helpt arme plattelandsbewoners

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Het 50-jaar-oude koninklijke vis project helpt arme plattelandsbewoners

Bericht van lodewijk Kuis op wo 16 maa 2016 - 10:05

Gefrituurde vis Pla nin rad prig in rode currysaus

Er werden gisteren verschillende soorten Nijl tilapia of Pla Nil in het Thais geserveerd aan het kabinet tijdens de lunch in het Government House ter gelegenheid van de introductie van de vis, 50 jaar geleden door de koning. In 1965 deed de toenmalige Japanse kroonprins, de tegenwoordige keizer Akihito, 50 tilapia cadeau. In het Chitralada Paleis ging koning Bhumibol ermee experimenteren. Hij doneerde 10.000 baht aan het Fisheries Department om de vis door te kweken en af te zetten.

Minister-president Prayut Chan-o-cha bezocht een tentoonstelling over Zijne Majesteit de Koning en zijn  50-jarige tilapia project bij Government House in Bangkok op dinsdag. (Foto van  Krit Promsaka na Sakolnakom)
De verkoop van de vis heeft de viskwekers geen windeieren gelegd, want ze verdienden in totaal 100 miljard baht. In het Government House wordt tot augustus een tentoonstelling over het visje gehouden. Volwassen exemplaren kunnen 60 centimeter lang en 4,3 kilogram zwaar worden.

Gefrituurde vis Pla nin rad prig in rode currysaus

Ingrediënten
•1 vis van 250-500 g, (pla nin - tilapia) geschubd en schoongemaakt / veggie: paddenstoelen in plakjes.
•1 ltr sojaolie om te frituren

voor de saus:
•2 el sojaolie
•1 ui, gehakt
•4 tenen knoflook, ongepeld, gekneusd en gehakt
•1-2 el rode currypasta
•250 ml dikke kokosmelk
•½ tl zout
•1 el lichte sojasaus
•1 el kokos(palm)suiker
•2 citroenblad, in fijne reepjes
•1 grote rode chilipeper in dunne reepjes
•10 zoete basilicumblaadjes

Bereiding
1.Verhit de frituurolie op hoog vuur in een wok en frituur de vis aan beide zijden goudbruin en krokant.
2.Laat de vis uitlekken, zet hem aan de kant en maak de saus.
3.Verhit de 2 el olie in een wok op een laag vuur.
4.Doe de ui erbij en roerbak ze 30 sec. en voeg dan de knoflook toe.
5.Roerbak alles nog 15 sec. en voeg de rode currypasta toe.
6.Roerbak nog 1 min. en doe de dikke kokosmelk, kokos(palm)suiker, sojasaus, zout en citroenblaadjes erbij, en roerbak alles nogmaals 3 min.
7.Roer de chilipeper en de basilicumblaadjes door het gerecht en draai direct het vuur uit.
8.Giet de saus over de vis en serveer direct.

Tags: #tilapia #vis #koning #bhumibol

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 1856
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum