Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2019 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Zwerfhonden in Thailand zijn een groot probleem

Ga naar beneden

Zwerfhonden in Thailand zijn een groot probleem

Bericht van Little Thai princess op za 23 apr 2016 - 10:58

THAILAND: Het Ministerie van Volksgezondheid heeft een offensief ingesteld om de hondsdolheid in Thailand te bestrijden, men hoopt deze klus geklaard te hebben voor 2020. Maar dit is alleen mogelijk wanneer het aantal zwerfhonden drastisch wordt verminderd. Toch neemt de hondsdolheid in Thailand toe, volgens het ministerie van veeteelt en verhoogt daarmee het risico dat mensen besmet kunnen raken door middel van hondenbeten.

Het aantal zwerfhonden in Thailand neemt dit jaar naar 1 miljoen toe, verwacht parlementslid Wallop Tangkananurak. Oorzaak: een stijging van het aantal in de steek gelaten huisdieren. Wallop was voorzitter van een commissie die het probleem onderzocht. Gemeentebesturen zijn volgens de commissie het best uitgerust om het probleem aan te pakken.

Thailand telt 8,5 miljoen honden, waarvan thans 730.000 zwerfhonden. Een aantal wordt verzorgd door particuliere dierenasielen. De eigenaren kampen met hoge kosten en omwonden klagen over stank en geluidsoverlast.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid, sterft ongeveer 80 procent van de mensen die gebeten zijn door honden en of dieren uit de eigen buurt die besmet zijn met rabiës. Het is daarom beter om eigen honden eens per jaar tegen hondsdolheid te laten vaccineren .Ga daarom direct na een beet naar het ziekenhuis en laat u testen, uw arts weet direct de oplossing om erger te voorkomen.

Bron: Olleke Bolleke

Trefwoorden: #Honden #rabiës #hondsdolheid

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 629
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Zwerfhonden in Thailand zijn een groot probleem

Bericht van Mireille op do 29 jun 2017 - 19:20

UDON THANI:- In deze provincie zijn drie mannen gearresteerd omdat ze een eenjarige hond hadden gestolen met de schijnbare intentie deze op te peuzelen. De politie en de hondenbezitter, Khun Thepthum Saising, slaagde er gelukkig afgelopen woensdag in, om tijdens de inval bij het huis van één van de verdachten, de 73-jarige Sompong Sanehkham, een vijf maanden oud puppy te redden.

De politie verklaarde dat op het moment dat ze bij het huis van Khun Sompong in het Ban Nadon-dorp van Tambon Nong Kham in het district Mueang aankwamen, hij en de twee andere verdachten, de 33 jaar oude Chanrak Harinsalai en de 37 jaarben Narongsak bezig waren met de voorbereiding om de gedode hond te ontleden.

De politie vond het lichaam van een teef, waarvan het hoofd was verpletterd, in de buurt lagen twee messen en een zakje met knoflook. Khun Sompong bekende zijn gruwelijke daad en vertelde de hond omgebracht te hebben, omdat deze het op zijn koeien en kippen voorzien had.
Hij vertelde tegen de politie dat hij de hond heeft gevangen en omgebracht maar hij zou het niet willen opeten. Ook gaf Sompong toe twee andere honden gevangen te hebben en ook de kop te hebben ingeslagen, hij zou ze daarna begraven hebben.

Khun Thepthum zei dat hij 10 honden had, maar de afgelopen twee weken verdwenen er plots vier.

Informatie en bron:
Foto's: The Nation
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: The Nation
Tags: #dog #hond

avatar
Mireille

Aantal berichten : 197
Registratiedatum : 28-04-15
Leeftijd : 43

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum