Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2019 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Nok hang นกฮัง neushoornvogel gered voor rijke stinkerd?

Ga naar beneden

Nok hang นกฮัง neushoornvogel gered voor rijke stinkerd?

Bericht van lodewijk Kuis op wo 22 jun 2016 - 19:34

Is de neushoornvogel gestroopt door de broer van industriemagnaat Vikrom Kromadit voor hij hem in bezit kreeg? Of is het arme dier gered voor een rijke stinkerd? Volgens Vikrom is de vogel gevonden bij zijn boerderij dichtbij nationaal park Khao Yai. Het dier kon niet vliegen en zijn broer had het gered en verzorgd. Van deze vogels leven er dertien verschillende soorten in de wouden van Thailand, waarvan er zeven op de lijst van bedreigde diersoorten staan. Hun naam danken ze aan de hoorn bovenop hun snavel, de zgn. 'helm'. Tijdens de broedperiode verblijft het wijfje in een nesthol hoog in een boom. De opening hiervan wordt grotendeels dichtgemetseld met modder, voedselresten en uitwerpselen, met slecht een kleine opening die gelaten wordt om voedsel dat door het mannetje wordt aangedragen, aan te nemen.

ไม่เป็นไร เรื่องนี้ ศาลยอมรับได้ เพราะคุณมีเงินที่อยู่ในประเทศนี้
คนมีเงิน ไม่เคยผิดอยู่แล้ว


De DNP beschuldigt de broer nu van de illegale jacht en heeft aangifte gedaan wegens overtreding van de Wildlife Conservation and Protection wet. De maximale straf bedraagt 4 jaar en/of een boete van 40.000 baht.

Vikrom, die met de vogel poseerde op Facebook (zie foto), wordt echter niet aangeklaagd, want de DNP gaat ervan uit dat hij alleen maar een ‘eerlijke fout’ had gemaakt. De broer, Vithoon, zegt dat hij de vogel van de boerderij naar zijn huis in Bangkok heeft gebracht. Wanneer de vogel aangesterkt was, zou hij het in Khao Yai zijn vrijheid hergeven.

Volgens Vikrom leven op zijn landgoed zo’n honderd neushoornvogels op de bomen. Voorheen was het landgoed een akker waarop maïs werd verbouwd. Nadien werd het bufferzone tussen het nationaal park en lokale woongemeenschappen.

De beste plaats om deze vogels waar te nemen is Khao Yai Nationaal Park. De vogel kan tot 130 cm lang worden en wordt ook wel grote neushoornvogel genoemd, en door sommigen 'Boeddhavogel', omdat door zijn roep de  monniken 's ochtend's worden gewekt en tot het ochtendgebed worden geroepen. Zijn roep klinkt in het begin met een herhaald 'gok, gok, gok' en wordt gevolgd door een schreeuw die klinkt als 'gahang' of 'gawa'.

Tags: #neushoornvogel #nokngeuak #nok

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2346
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum