Laatste onderwerpen
» Neem een modderbad in Mae Hong Son
van khunrob Vandaag om 18:49

» Jan Dara DVD
van flowerMARCet Vandaag om 13:14

» Chocolate (2008)
van flowerMARCet Vandaag om 13:12

» The Bodyguard
van flowerMARCet Vandaag om 13:09

» Heartbound vanaf 13 december in filmtheaters te zien
van khunrob Vandaag om 9:34

» Kriengsak Pengphinit gedood door een barred long tom vis
van lodewijk Kuis Vandaag om 9:20

» Beautiful Boxer
van flowerMARCet Gisteren om 18:20

» Flatfoot in Hongkong
van flowerMARCet Gisteren om 18:17

Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Sjon Hauser: Dr.Leo A.von Geusau

Ga naar beneden

Sjon Hauser: Dr.Leo A.von Geusau

Bericht van khunrob op vr 26 jul 2013 - 2:36


Wij hebben een aantal jaren een financieel Akha adoptie meisje gehad. Ze woonde met meer meisjes in een internaat  ( die we ook bezocht hebben ) in Mae Suay. Die zelfde meisjes kwamen ook op de trouwerij van onze dochter Sylvia. We maakte geld over naar Stichting Op Stap die weer een onderdeel was van SEAMP-ABU van Dr.Leo A.von Geusau, Sjon Hauser heeft nu zijn site geupdate:

In zijn woning aan de Ping in Chiang Mai, vlak bij de toeristische Night Bazar waar zijn vrouw The Golden Traingle People’s Art and Handicraft runt, vertelt Von Geusau (r.i.p) zijn levensverhaal. Dat begint bij zijn adellijke grootvader die tijdens Troelstra nog Minister van Oorlog was en later als directeur van de posterijen op de fiets naar zijn werk reed en postkantoren in den lande bezocht. Discipline, eenvoud en liberaal conservatisme, maar ook sociale bewogenheid en een gevoel van gelijkheid van alle mensen domineren het militair-adellijke geslacht Alting von Geusau. Lees verder

Even terug in de tijd
Dit stond toen  o.a de site van stichting op stap

Help hulp?

Sinds 1985 ben ik betrokken bij kleinschalige projecten in het noorden, noordoosten midden en zuiden van Thailand. Mijn bezigheden lagen op het vlak van de "eerlijke" handel en met eigen ogen heb ik gezien dat een beetje hulp veel uit kan maken en dus help!!!

Abu-project.

In 1895 is in Mae Suai (Chiang Rai provincie) dit project gestart.Het speelde in op de behoefte aan scholingsmogelijkheden voor gemotiveerde, leergierige tienermeisjes uit de bergen van Noord-Thailand. Het project bood aanvankelijk kansen aan 10 Akha-meisjes, maar vanaf het begin is de belangstelling bij de doelgroep groter geweest dan de mogelijkheden. Dit zowel wat betreft de capaciteit van het internaat als de ter beschikking zijnde financiele middelen.

Help
 
Nu wonen er 25 meisjes die allen afkomstig zijn uit zeer arme families.
Hun ouders kunnen met de grootste moeite de eigen bijdrage van 2000 Bath per jaar betalen.Soms lukt ze dit helemaal niet.... Alle meisjes hadden op de basisschool goede leerresultaten. Ze hebben door dit project de kans zich verder te scholen en kunnen na het voortgezet onderwijs een vakopleiding volgen.

Het internaat

Omdat de school voor voortgezet onderwijs in Mae Suai is, bevindt zich daar ook het huidige internaat.Dat bestaat uit twee houten paalwoningen,  waar de meisjes in slapen en hun huiswerk maken en twee rieten hutten,  resp.  keuken en kantoor.Het zier er pittoresk uit. maar is uiterst brandgevaarlijk!Toch is het noodzakelijk dat de meisjes in het internaat verblijven. De afstand van de bergdorpen naar Mae Suai is te ver om dagelijks heen en weer te reizen en bovendien zijn de onverharde wegen daar in zeer slechte conditie: modderpoelen in de regentijd en heel stoffig als het droog is.Per maand is er minimaal 25.000 Baht nodig (f. 1700,00,--) om 25 meisjes een toekomst te kunnen bieden

Stichting op stap

In Nederland is nu een stichting in het leven geroepen, die in eerste plaats wil zorgen voor de aankoop van grond en de bouw van een ruimer en solide internaat voor de ca.  50 meisjes van verschillende bergstammen. Het managen van het internaat en het levensonderhoud van de meisjes moet ook gesubsideerd worden. De nieuwe organisatie zet zich  als "Stichting op-stap" in voor het weven van fondsen voor dit project. Wij hopen zo een maatschappelijk "opstapje" te maken voor deze meisjes.Het bestuur bestaat uit "gewone" mensen, die graag een beetje willen helpen!

Hoe help jij?

Voor een nieuw internaat zijn donaties, legaten, eenmalige acties en/of schenkingen nodig.Verder streven wij er naar financiele adoptie voor ieder van de meisjes, waarbij we denken aan een maandelijkse donatie van f. 50,--.  Dit hoeft natuurlijk geen echt stel ouders te zijn: een groepje mensen, dat maandelijks een bijdrage levert is ook uiterst welkom! 98% procent van alle donaties wordt naar Thailand overgemaakt en giften zijn aftrekbaar voor de belasting!


Het internaat zoals als ik het jaren geleden fotografeerde.

Wil je meer lezen over Sjon Hauser, hier enkele links:


 1.Sjon Hauser: spotlights op Thailand 
 2.Lezing: Sjon Hauser | Thailand Gek Club
 3.Sjon Hauser: De strepen van de tijger. | Thailand Gek Club
 4.Phi Ta Khon Festival met Sjon Hauser | Thailand Gek Club
avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2066
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum