Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 5 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 1 bot

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2019 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Fietsen in Chiang Mai met Thailandtreks

Ga naar beneden

Fietsen in Chiang Mai met Thailandtreks

Bericht van khunrob op vr 26 jul 2013 - 2:44

We werden keurig op tijd opgehaald door Hans Deckers van #Thailandtreks. Er zaten al 2 Nederlanders in de auto. Vrolijk stapten Rob,Rene en Wilma bij hun in de wagen. Na een korte rit, kwamen we aan bij de garage, waar de #fietsen instonden.Ik moest wel eventjes slikken van die fietsen. Wat zagen die er mooi uit zeg. Jaren geleden heb ik weleens in Bangkok gefietst, maar dat waren aftandse bakkies. De #fietsen waren made in China, maar leken dus dure Japanse. Ieder mocht een fiets naar keuze pakken.

En voor de deur een proefritje maken. Rene had te weinig lucht..... in zijn achterband, maar met een compressor werd snel dat verholpen. Ook de zadels van de 2 dames werden anders afgesteld. Er gingen flessen water in de flessenhouder, dus tijdens stops kon je wat drinken. Onder het fietsen, konden we heerlijk kletsen met elkaar, en genieten van de landelijke omgeving. Onze leider/gids had ons van tevoren verteld, wat de gebaartjes betekende , die hij tijdens het fietsen kon maken. Rene was een snelle leerling, en aapte zijn gebaren na, in de veronderstelling, dat wij het gemist hadden. De weg was redelijk vlak als een pannenkoek, echter soms iets omhoog fietsen, maar wat omhoog gaat, moet ook weer naar beneden, dus dan had je weer een makkie :-) Als we een stop, of een foto stop wilden, geen probleem. We kwamen zo bij een inwijding terecht . STOPPEN........riepen we in koor.

Links af en dan rechts af..

De Faun dii geesten dans  was prachtig om te zien, de mensen hadden hun meest kleurrijke kostuums aan getrokken, een soort stijl die we wel in Burma hadden gezien. Diverse dames dansten op de muziek, helemaal in trance ,met 1 dikke sigaar in een neusgat. Niemand van ons had ooit zoiets gezien, en met een wel zeer aparte ervaring rijker, en vertrokken we weer op onze fraaie fietsen. We moesten wel goed opletten op het wegdek, er zaten vaak diepe kuilen in. Pas op kuilen riepen we dan over en weer, het maakte de rit in iedergeval niet saai. Ook op letten, op die luie slapende honden op het weg dek, waarom juist daar slapen, is het soms koeler op de weg? Voor ons was de weg in ieder geval niet te warm, alleen als je stopte, kreeg je het warm. Rene was helemaal in de stemming, en riep op zijn Thais, links of rechts af.

Lopend door een rijstveld

Het leek of de hele groep ook Thais kon, maar Rene stak ook zijn vinger uit, of eigelijk 2 vingers tegelijk, net als de gids het deed. Onder het fietsen werd je vaak gedag gezegd en er werd naar je gezwaaid, je leek wel een bekende Nederlander. We kamen bij de rijstvelden aan, en er werd gevraagd of we er een stuk doorheen wilden lopen. Fietsen aan de kant, en daar liepen we dan, over de glibberige mini dammetjes tussen de rijstvelden in. Achter elkaar liepen we als kuikens achter moeder de gans aan. We liepen een behoorlijk stuk, richting werkers. Daar aangekomen, stopten ze met werken, dus we konden het rijstplanten niet van dichtbij zien.

Wilma regelde snel een paar rubberen laarzen van een van de werkers, gelukkig was het haar schoen maat. Ze rolde haar pijpen op, en stond vervolgens in de Thaise blubber rijst te planten, met de zon op haar schouders. We waren blij met haar demonstratie, maar de achter gebleven Thai riep haar toe, sneller sneller, dieper dieper En als een volleerd rijstplantster ging Wilma onverstoorbaar verder. Onder tussen zaten wij toe te kijken, in een leegstaand werkers hutje, een open sala van riet.

Toen haar werk er opzat, liepen we terug, maar Wilma moest ook nog stro aan de koeien geven, en een demonstratie van de nippon-carabou. Nippon is Thais voor japan, en carabou is buffel, dus het was een Japanse buffel. Onderweg kwamen we midden in de rijstvelden nog een hele grote en fraaie tempel tegen, waar iemand gecremeerd zou worden. Onduidelijk bleef de vraag, wat doet zo'n grote tempel in niemands land? Ook kwamen we aan in een tempel, waar iemand was overleden, we moesten echt alles fotograferen. Men was in de keuken en buiten bezig met eten voor de gasten, alles moest op de foto :-) Tot zover een gedeelte van onze fietstocht, ik zou zeggen... een geweldige ervaring rijker. Wij kunnen het iedereen aanbevelen.

Het was een heerlijke dag , en wat hebben we veel gezien. De inwijding van een huis , of wat het ook was , bijna een bruiloft , de dam bij het reservoir, de oude en moderne crematie , enz enz . We hebben genoten van een heerlijke lunch, naar eigen keuze. tijdens het eten verplaatste de "leider" onze fietsen nog, omdat de zon op de zadels ging schijnen, oplettend dus.Gerelateerde artikelen op de Thailand Gek Club:

1.Fietsen in nachtelijk Bangkok
2.Fietsen in Chiang Mai : 'the Colors of Chiang Mai'
3.Foto;s kijken
avatar
khunrob
Admin

Aantal berichten : 2092
Registratiedatum : 24-07-13
Leeftijd : 62

http://khunrob.blogspot.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum