Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Koningin Beatrix en Koning Bhumibol (Thailand 2004)

Ga naar beneden

Koningin Beatrix en Koning Bhumibol (Thailand 2004)

Bericht van Little Thai princess op do 20 okt 2016 - 12:12


De koningin is intussen wel wat ceremonie gewend. Maar het eerbetoon waarmee zij en haar zoon vandaag in Thailand worden ontvangen, maakt ook Beatrix zelden mee. Langs de hele route van het militaire vliegveld Don Muang, waar het koninklijk gezelschap zal aankomen, naar het paleis in Bangkok wapperen Nederlandse vlaggen. Ook staan overal borden waarop koningin en prins in het Thai en in het Nederlands worden welkom geheten.

Beatrix brengt deze week dan ook een staatsbezoek aan wellicht het meest koningsgezinde land ter wereld. Overal op straat staren koning Bhumibol en koningin Sirikit hun trouwe onderdanen aan. Maar ook op de scholen en in de meeste huiskamers hangt wel een portret van het Thaise koningspaar.

Anders dan Beatrix gaat Bhumibol ook niet gebukt onder plaagstootjes van cabaretiers en kleipoppetjes. Satire over het koningshuis is in Thailand ondenkbaar. ,,Het komt gewoon niet voor'', zegt G. Kramer, de Nederlandse ambassadeur in Thailand. Bhumibol is volgens hem ongekend populair. ,,Het televisiejournaal begint hier bijvoorbeeld elke dag eerst met een paar minuten over de koning.''

Het vijfdaagse staatsbezoek staat officieel in het teken van 400 jaar betrekkingen tussen Thailand en Nederland. Maar Thailand stond al een tijdje op het verlanglijstje van Beatrix. In 1963 ging ze als prinses al mee met het staatsbezoek dat haar moeder aflegde aan Bhumibol en Sirikit. Daarvoor was ze er ook al eens geweest tijdens een rondreis door Azië. Beide koninklijke families hebben goede banden met elkaar. Zo was het Thaise koningshuis vertegenwoordigd bij de inhuldiging van Beatrix in 1980 en Willem-Alexander vloog in 1987 naar Bangkok voor de 60ste verjaardag van Bhumibol.

Even leek het staatsbezoek niet door te gaan door de commotie rond de veroordeling van de Nederlander Machiel Kuyt tot een levenslange gevangenisstraf. Inmiddels zijn de onderhandelingen begonnen over een verdrag met Thailand waardoor Nederlandse gevangenen een deel van hun straf in Nederland kunnen uitzitten. Minister Bot (Buitenlandse Zaken), die de koningin vergezelt, zal later deze week nog een gesprek hebben met zijn Thaise collega. Maar volgens zijn woordvoerder zal er tijdens het staatsbezoek nog geen verdrag worden getekend.

Ambassadeur Kramer hekelde gisteren de kritiek uit Nederland op de inzet van de ambassade in Bangkok voor Nederlanders in Thaise gevangenissen. Veel familieleden van gedetineerden hebben zich beklaagd over de hulp van Nederlandse diplomaten. ,,Die kritiek is buitengewoon onterecht'', aldus Kramer. Volgens hem bemoeit de ambassade zich juist zeer intensief met de gevangenen.

Beatrix en Willem-Alexander, die het weekeinde hebben doorgebracht in Singapore, krijgen op eigen verzoek een stevig programma voorgezet. Naast alle officiële verplichtingen in Bangkok brengen koningin en prins ook een bezoek aan de erevelden bij Kanchanaburi waar honderden Nederlanders liggen begraven die omkwamen bij de aanleg van de Birma-spoorweg in de Tweede Wereldoorlog. Daar neemt het koninklijk gezelschap ook een kijkje bij de brug over Kwai Rivier.

Later vliegen koningin en prins naar Chiang Rai. Deze noordelijke stad ligt in het centrum van de Gouden Driehoek op de grens van Thailand, Birma en Laos waar vroeger veel opium werd geteeld. Het koninklijk gezelschap bezoekt onder meer een project dat boeren helpt met het verbouwen van alternatieve gewassen
(Gepubliceerd op de website rusnet.nl 19 januari 2004)

Tags: #bhumibol #beatrix

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 617
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum