Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Plan voor hogesnelheidslijn Bangkok – Kuala Lumpur

Reageren

Ga naar beneden

Plan voor hogesnelheidslijn Bangkok – Kuala Lumpur

Bericht van lodewijk Kuis op do 24 nov 2016 - 11:42


De Thaise overheid is erg goed in plannen maken, hun nieuwste idee is ondanks dat er nog geen hogesnelheidstrein operationeel is in Thailand een plan uit de hoge hoed te toveren. Zo gaan ze nu met Maleisië overleggen over de aanleg van een hogesnelheidslijn tussen Bangkok en Kuala Lumpur. Het idee is eerder geopperd door de Maleisische minister van Transport en in goede aarde gevallen bij Thailand.

Thaise transportfunctionarissen denken dat de lijn een goed alternatief is voor vliegtuigen, gezien de route en het te verwachten aantal passagiers. De Spoorwegen (SRT) heeft de opdracht gekregen initiële gesprekken te beginnen met haar tegenhangers ter voorbereiding van een topontmoeting van de ministers van Transport van beide landen.

Thailand is verliefd op hogesnelheidslijnen. In voorbereiding is een lijn Bangkok-Hua Hin (165 km). Bekeken wordt of de lijn wordt doorgetrokken naar Kuala Lumpur of een nieuwe rechtstreekse lijn van 1.400 km wordt aangelegd. Na de eerste gesprekken worden experts ingehuurd voor een haalbaarheidsstudie. Japan en China hebben daarvoor belangstelling. De reistijd tussen BKK en KL wordt geschat op 5 tot 6 uur.

Het project maakt ook deel uit van het plan van Maleisië om een hogesnelheidslijn tussen Kuala Lumpur en Singapore aan te leggen. Als BKK-KL in bedrijf is, worden drie landen aan elkaar geknoopt met in de toekomst mogelijk een verbinding met Laos en China

Tags: #Verkeer #vervoer #hogesnelheidstrein #kuala-Lumpur #Maleisië

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2078
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum