Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Vingerafdruk in Thailand voor mobiel bankieren

Reageren

Ga naar beneden

Vingerafdruk in Thailand voor mobiel bankieren

Bericht van Little Thai princess op di 29 nov 2016 - 10:54


Alle telefoonbedrijven die mobiele nummers uitgeven zijn door de Thaise toezichthouder NBTC gevraagd om met ingang van februari volgend jaar alleen nog telefoonnummers uit te geven, nadat er een vingerprint scan is gedaan.. De telefoonmaatschappijen hebben de opdracht gekregen een online systeem te introduceren dat tot doel heeft de veiligheid van elektronisch bankieren te vergroten. De huidige gebruikers die mobiel bankieren, zijn niet verplicht hun vingerafdruk af te staan, maar telefoonwaakhond NBTC adviseert hen sterk dat wel te doen.

NIET EENS ZO'N SLECHTE ZAAK
Een van de achtergronden is het in de toekomst online bankieren via de mobiele telefoon in Thailand. Voor elke boeking zou een vingerafdruk beschikbaar moeten komen of men ook werkelijk de rechtmatige rekeninghouder is en niet een of andere bedrieger die uw rekening aan het plunderen is.

Daarom dringt de voorzitter van het NBTC er bij alle mobiele telecombedrijven op aan, om deel te nemen aan het systeem, dit om meer veiligheid voor online bankieren [de telefoon] te bieden en fraude te voorkomen.

In Thailand 103 miljoen SIM-kaarten in omloop, hiervan worden 14 miljoen gebruikt voor online bankieren, zei hij. Wanneer de mobiele telecombedrijven de vingerafdrukken van hun klanten te scannen, worden de gegevens vervolgens opgeslagen op een beveiligde server van de NBTC zei Takorn. Mobiele operators zijn bezig met het ontwikkelen van systemen die vingerafdrukken kunnen linken bij het online bankieren.

CONTROVERSIEEL
Het plan van het NBTC is vanwege mogelijke kwetsbaarheden en lekken van gegevens zeer controversieel. Het personeel van de mobiele telecombedrijven moeten zeer goed worden geïnformeerd over het te volgen protocol ten overstaan van hun klanten: Ze hebben niet alleen het telefoonnummer, maar ook de naam nodig, want een nieuwe SIM-kaart alleen verkrijgbaar tegen overleg van een legitimatiebewijs.

Thailand telt 103 miljoen abonnees met een mobieltje, waarvan 14 miljoen het mobieltje voor geldzaken gebruikt. De vingerafdrukken die ze afgeven, worden vastgelegd in een database van de NBTC. De maatschappijen gaan een applicatie ontwikkelen om de vingerafdrukken van hun klanten te verifiëren. Mobiel bankieren stelt gebruikers in staat financiële transacties te verrichten zonder dat een bankrekening is vereist. (Bron: olleke bolleke)

Tags: #mobiel #bankieren #vingerafdruk

http://www.bangkokpost.com/news/general/1146145/fingerprint-id-set-to-be-mandatory

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 590
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum