Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 4 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 4 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Ministerie wil Thais helpen bejaardenverzorgers te worden in Japan

Reageren

Ga naar beneden

Ministerie wil Thais helpen bejaardenverzorgers te worden in Japan

Bericht van lodewijk Kuis op wo 4 jan 2017 - 11:36Het ministerie van arbeid organiseert een trainingsprogramma van drie maanden voor Thai die als bejaardenverzorger in Japan willen werken. Een wetswijziging de is aangenomen op 18 novevember 2016 in Japan heeft het beroep met ingang van volgend jaar opengesteld voor buitenlanders die willen werken als verpleegkundige voor oudere. Het land kampt met een tekort want veel Japanners hebben geen zin in het werk omdat het zwaar is en slecht betaalt. Bovendien veroudert de bevolking sterk, aldus Theerapon Khunmuang.

Het ministerie verwacht dat het programma dit jaar 400 belangstellenden trekt. De cursisten lopen een maand stage bij een erkende instelling voor ouderenzorg en ze krijgen les in de Japanse taal, omdat de taalbarrière het in het algemeen lastig voor buitenlanders maakt in de Japanse zorgsector te werken. Ze moeten ook het Technical Intern Training Programme van de Japan International Training Cooperation Organisation volgen.

Volgens adjunct directeur-generaal van het Department of Employment Wiwat neemt de vraag naar ouderenverzorgers in Europa en Azië, vooral Japan en Taiwan, al 10 jaar toe. Vooral aan vrouwen bestaat grote behoefte. De sterke punten van Thai zijn volgens hem dat ze vriendelijk en zorgzaam zijn, twee eigenschappen die essentieel zijn voor de baan. Geduld, aandacht voor details en bedrevenheid in verpleging zijn vereist voor wie het avontuur wil aangaan.

Wiwat Jiraphanvanich waarschuwt geen gebruik te maken van tussenpersonen. Die hebben veel Thai baantjes in Japan voorgespiegeld, maar eenmaal in het land moesten ze op hun rug iets anders doen

#bejaard #verzorger #japan

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden.<br />het mooier.

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2100
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 47

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Ministerie wil Thais helpen bejaardenverzorgers te worden in Japan

Bericht van s-park op do 5 jan 2017 - 4:29

Dit doet mij denken aan begin 70-er jaren toen grote groepen leerling verpleegkundigen en -ziekenverzorgenden in Indonesië werden geworven om de tekorten in Nederland aan te vullen. Er waren veel integratie- en taalproblemen. Maar mits goed begeleid kan het lukken.
avatar
s-park

Aantal berichten : 421
Registratiedatum : 28-07-13
Woonplaats : Amsterdam

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum