Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 3 gebruikers online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 3 gasten :: 2 bots

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Volgende week Chinees Nieuwjaar men verwacht koopwoede

Reageren

Ga naar beneden

Volgende week Chinees Nieuwjaar men verwacht koopwoede

Bericht van Little Thai princess op zo 22 jan 2017 - 11:47

BANGKOK – Gedurende het komende Chinese Nieuwjaar volgende week gaan Thaise van Chinese afkomst 6 miljard baht uitgeven, tijdens hun traditionele festiviteiten en in hun vakantie. Op 28 januari begint het Chinese jaar van de Haan. Ni Hao the Year of Rooster

In Bangkok worden eeuwen oude traditionele feesten meestal binnen de familie thuis gevierd, maar natuurlijk ook groots in Chinatown. De activiteiten daar zijn minder groots dan gebruikelijk uit respect voor de overleden koning Bhumibol. Chamnarn Maytaprechakul, executive vice-president of The Mall Group en de Kasikorn Bank verwachten dat de Thaise Chinezen de hand niet op de knip zullen houden. De vier grote winkels Central, de Mall Group, Robinson en Big C hebben 1 miljard baht uitgetrokken om vanaf nu tot midden februari een ware koopwoede te ontketenen. Klanten maken kans op diverse prijzen, van auto’s tot tours, wanneer ze coupons en kortingen incasseren en de bath voornamelijk besteed aan voedsel, cadeaus, decoraties en kleding om de voorouders te eren. De nieuwe generatie Thais met Chinese voorouders neigt ertoe sets ter verering in warenhuizen te kopen.

Vice-president Chamnarn van de Mall Group heeft hoge verwachtingen, want de eerste 15 dagen van januari zijn de bestedingen al met 5 procent toegenomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Hij verwacht dat de trend zich tot eind januari voortzet.

Bron: Thai Visa en Olleke Bolleke
Tags: #Chinatown

_________________
อารมณ์ขันคือสัญชาตญาณในการล้อเล่นกับความเจ็บปวด.
Humor is het medicijn om je pijn dragelijk te maken.

                              
avatar
Little Thai princess

Aantal berichten : 591
Registratiedatum : 23-12-13

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Volgende week Chinees Nieuwjaar men verwacht koopwoede

Bericht van Khun Peter op zo 22 jan 2017 - 21:26

Chinees Nieuwjaar Amsterdam

Jaar van de Haan

Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste feest van de Chinezen en wordt wereldwijd in de Chinese gemeenschappen gevierd. Het geeft het begin aan van het nieuwe Maanjaar, in 2017 het jaar van de Haan.

Chun Jie

Bij de Chinezen staat het feest bekend als Chun Jie, wat Lentefeest betekent. Volgens Chinese tradities betekent dit een samenkomen van familie en kennissen om zo het begin van de lente in te luiden.

Chinatown Amsterdam

In Amsterdam is het ook een jaarlijks terugkomend evenement wat plaats vindt op en rondom de Nieuwmarkt, Gelderse Kade en de Zeedijk in het centrum, ook wel bekend al het Amsterdamse Chinatown.
Per traditie zal het feest weer knallend van start gaan met een honderdduizendklapper en de drakendans om de boze geesten te verdrijven, de Leeuwendans die symbool staat voor geluk en niet te vergeten de Oosterse lekkernijen voor wie trek gekregen heeft.

Wanneer

Het Chinees Nieuwjaar valt in 2017 op zaterdag 28 januari. De festiviteiten in Amsterdam rondom de Nieuwmarkt en Zeedijk vinden ook plaats op zaterdag 28 januari waar om 12.00 gestart wordt bij de He Hua tempel.

Festiviteiten op de Dam

Net als afgelopen jaar staan er ook in 2017 weer festiviteiten gepland op en nabij de Dam, in samenwerking met de Bijenkorf, Café-Restaurant Majestic en Hotel Krasnapolsky.
Op maandag 30 januari staat onder meer een leeuwendans verzorgd door de Ricardo Sousa Kung Fu Academy op het programma.

  • Aanvang Leeuwendans: 18.00 uur

_________________
ความอิจฉาริษยา คือ การดูถูกตัวเอง Wie jaloers is op een ander, verlaagt zichzelf
avatar
Khun Peter

Aantal berichten : 352
Registratiedatum : 25-08-14

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum