Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 6 gebruikers online :: 1 Geregistreerd, 0 verborgen en 5 gasten :: 1 bot

flowerMARCet

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Echtpaar met geadopteerde zoon op zoek naar biologische ouders in Thailand

Ga naar beneden

Echtpaar met geadopteerde zoon op zoek naar biologische ouders in Thailand

Bericht van Mireille op za 4 feb 2017 - 19:46


Een van origine Thaise man, Mr. Siwa Geboers, die als kleuter door een Nederlands echtpaar was geadopteerd is naar zijn geboorteplaats in Thailand teruggekeerd om zijn echte vader en moeder daar te zoeken. Zijn moeder had hem destijds in het ziekenhuis achtergelaten.Echter zijn zoektocht zou wel eens snel op dood spoor kunnen belanden, daar hij gisteren in het ziekenhuis van Ratchaburi gehoord heeft dat de geboorteregisters slechts tien jaar bewaard worden en is de kleine kleuter van toen nu een 29 jaar oude man.

Siwa werd in de vroege jaren negentig door het echtpaar Wil en Margo Geboers welke nu 64 en 60 jaar oud zijn, geadopteerd zo schreef Thairath deze morgen. Het enige gegeven wat bekend is, is dat hij in januari 1988 in het ziekenhuis van Ratchaburi werd achtergelaten. Daarna werd hij in het kindertehuis Phayathai Bangkok opgenomen om op bijna 3-jarige leeftijd om door Wil en Margo liefdevol opgevoed te worden.

Siwa, heeft nu een goede baan een logistiek medewerker in Nederland, vertelde dat hij met zijn familie naar Thailand was gekomen om uit te zoeken wie zijn papa en mama zijn, jammer genoeg lijkt aan de zoektocht voortijdig een einde te komen, maar Siwa geeft nog niet op en liet in verschillende Thaise media zijn zoektocht vermelden en wie weet...hoe het balletje rollen gaat ? Siwa en zijn adoptieouders zijn tot 18 februari in Thailand.

FOLLOW UP/UPDATE: Een Thaise vrouw zei dat ze geloofde dat zij de moeder van 29-jarige Siwa is.De vrouw, die nu 48 jaar oud is en hertrouwd, zei dat 29 jaar geleden de artsen vertelden haar dat haar zoon was overleden. Als gevolg van armoede en omstandigheden accepteerde ze deze mededeling zonder ooit het het lichaampje van haar vermeende overleden baby te hebben gezien.

De vrouw heeft zich bereid verklaard om een ​​DNA-test te ondergaan, maar zeker te weten dat het om haar zoon ging omdat de gezichtskenmerken eender waren.De Nederlandse familie blijkt nog niet te zijn gecontacteerd. Maar het lijkt erop dat ze zich voor een almachtige verrassing moeten gaan voorbereiden als dit gelukkige nieuws hen bereikt.

Siwa Geboers, 29 jaar oud, die werkt als logistiek medewerker kwam afgelopen donderdag met papa Will, 64, en moeder Margo, 60 in Thailand aan. Zij vertelden eerder dat zij Siwa in de vroege jaren ’90 uit het huis van de Phayathai Children’s in Bangkok geadopteerd hadden. Siwa was toen 2 jaar en 8 maanden oud, sinds die tijd wonen zij al die jaren samen in Nederland.

Maar ondertussen werd Siwa nieuwsgierig naar zijn biologische moeder, zodat het hele gezin besloot om in Thailand op zoek te gaan, hoewel het hen ontbreekt aan harde bewijzen gingen zij eerst naar Ratchaburi Hospital om een poging te doen, echter daar bleek weinig hoop, omdat daar de patiëntengegevens niet langer dan 10 jaar bewaard worden.Hun zoekpoging de nationale nieuws van Thailand ter ore, zodat er op de nationale televisie uitgebreid aandacht aan werd geschonken, de uitzending werd ook gezien door de 51-jaar oude mevrouw Atipha Yimyai die in het Sam Roi Yort gebied van Prajuab Khiri Khan woont.

De vrouw vertelde dat ze 29 jaar geleden een suikerriet boerin was, om het land te bewerken huurde zij daarbij vele ambulante werknemers in, met een van de werkneemsters, Mw. Sabam Kenseu kreeg zij een vriendschappelijke band.Mevrouw Atipha Yimyai vertelde dat Sanam op 22 juni 1988 in het Thanarat Army Camp Hospitaal beviel van een zoontje, het kind werd Siwa genoemd.Er waren echter complicaties met het kindje, hij werd geboren met een misvormde rectum zodat er geen normale opening was. Dit staat bekend als “imperforate anus”. Het was niet levensbedreigend, maar hij moest wel een operatie ondergaan en werd naar Ratchaburi Hospitaal gebracht.

De artsen besloten toen dat het te gevaarlijk was om de baby te opereren omdat het nog te licht voor een operatie zou zijn, men wilde wachten tot de baby minstens 10 kilo zou wegen. Mw. Atipha vertelde dat de ouders zes maanden land iedere week een bezoek brachten, ondanks dat het steeds slechter met de kleine Siwa ging. Ze betaalden vrijwel hun laatste baht voor zijn ziekenhuisrekeningen en waren verplicht om sieraden en een motorfiets te verkopen om voor zijn zorg te betalen.

Toen zes maanden voorbij waren, eisten het ziekenhuis plots 10.000 baht als zij hun baby nog wilde zien, maar ze waren compleet blut. Niet lang daarna kregen ze te horen dat de kleine jongen was overleden, ze vroegen om het lichaampje om thuis de ceremonie te laten plaatsvinden, dit werd echter geweigerd omdat het voor medisch onderzoek nodig zou zijn, ook kreeg men geen certificaat van overlijden van Siwa.“Toen ik zag het nieuws op TV was ik zeker van dat het mijn jongen was, ‘zei ze en ze onmiddellijk belde haar oude vriend.

Gisteren belde de verslaggevers van Thairath met de moeder van de jongen, wiens naam nu Thanaporn Panphrom is. Ze woont in Chaiyaphum en heeft een nieuwe familie. Zij bevestigende inderdaad het hele boven geschreven verhaal. Ze zei dat het zien van Siwa’s gezicht op het nieuws dat hij haar zoon is, hij is het evenbeeld van zijn vader en heeft dezelfde huidskleur. Ze is 100% van overtuigd dat hij haar ‘Siwa’ is.“Ik wil hem omhelzen,” zei ze, “en ik zal zijn adoptieouders in mijn huis met open armen verwelkomen en natuurlijk ben bereid om een ​​DNA-test te ondergaan.

Voordat Siwa en zijn Nederlandse ouders vertrokken uit het ziekenhuis in Ratchaburi, lieten zij een e-mailadres achter en worden nu benaderd. Ze hadden verteld dat ze op reis naar het noorden van Thailand gingen.

Tags: #Adoptie #geadopteerd #Siwa-Giboers


Informatie en bron:
Foto: Thairath
Rewriter: Olleke Bolleke
Bron: Thairath

avatar
Mireille

Aantal berichten : 194
Registratiedatum : 28-04-15
Leeftijd : 43

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum