Thailandgek Twitter
Wie is er online?
Er zijn in totaal 8 gebruikers online :: 1 Geregistreerd, 0 verborgen en 7 gasten :: 2 bots

lodewijk Kuis

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 84. Dit aantal is bereikt op vr 30 maa 2018 - 22:48.
Hotels bij Agoda!

Hotels bij Agoda!
Direct Bevestigd.
Boek Pattaya Hotels
bij Agoda!

Auteursrechten

Creative Commons-Licentie

© 2018 Thailandgek.com

Rechten voorbehouden


Arme Thaise bejaarden krijgen hogere bijstandsuitkering

Ga naar beneden

Arme Thaise bejaarden krijgen hogere bijstandsuitkering

Bericht van lodewijk Kuis op vr 14 apr 2017 - 20:46


De Thaise AOW voor Thaise ouderen gaat omhoog van 600 baht naar maximaal 1.500 baht per maand. Regeringswoordvoerder Sansern Kaewkamnerd zei gisteren dat de regering hen wat extra's te geven vanwege de stijgende kosten van levensonderhoud.

De maandelijkse ouderentoelage gaat naar 10 miljoen Thaise ouderen van wie 2 miljoen ‘krap bij de kas’ zijn, dat wil zeggen minder dan 100.000 baht per jaar verdienen. Zij zijn wel bekend omdat ze eerder een extra bijstandsuitkering hebben aangevraagd of nog moeten aanvragen. De registratie daarvoor is op 3 april begonnen en duurt tot 15 mei.

Dit jaar wil de overheid 39.000 banen voor ouderen zien te vinden. Bedrijven die ouderen in dienst nemen kunnen belastingaftrek krijgen. Ook is men bezig met bouwprojecten voor ouderenwoningen en medische voorzieningen voor ouderen.

Geld voor de projecten wordt gehaald uit het Ouderen Fonds en uit opcenten op de accijns op alcohol en tabak, die naar de Thai Health Promotion Foundation en het National Sport Development Fund gaan. Omdat rijke mensen geen gebruik maken van de AOW, valt daar ook nog wat Thaise bath te halen.

Tags: #Armoede #Ouderen #AOW

_________________
Het laatste Thaise nieuws in het Nederlands. Een actief forum, excursies tips, lekkere recepten, Boeddhisme en nog veel meer.

Deze Thailand gek club is een belangrijke informatiebron voor uw toerische oriantatie in Thailand. Heel wat<br />Nederlanders kiezen voor Thailand als vakantiebestemming. Logisch,want Thailand is een land waarvan je gaat houden

avatar
lodewijk Kuis

Aantal berichten : 2342
Registratiedatum : 22-05-14
Leeftijd : 48

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum